Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La sortida del Rei Jaume des de la Torre Vella reuneix a centenars de curiosos

L’acte central de les festes del Rei Jaume I aplega a més de 300 persones a la comitiva reial en la desfilada cap a la platja de Llevant

diumenge 08 setembre 2013

Salou va reviure ahir al vespre la sortida del Rei Jaume I cap a la conquesta de Mallorca. Una recreació històrica que organitza any rere any la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Salou i que enguany ha arribat a la divuitena edició. Uns 300 salouencs van voler participar d'aquest gran teatre a l'aire lliure per vestir-se d’època i recordar aquells moments, quan, finalment, després de mesos d'espera el Rei Jaume I va reunir a l'estol necessari per sortir des de Salou en direcció a Mallorca. Soldats, monjos, poble, nobles, cavallers, i el rei Jaume i la seva esposa Violant d’Hongria encapçalant la comitiva van sortir ahir a la tarda des de la Torre Vella i van recórrer els carrers de Salou fins arribar a la platja de Llevant on va tenir lloc un combat d’armes i un torneig medieval. La regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez, vestida de noble per a l'ocasió, va assegurar que "és una festa molt esperada, molt participativa però que enguany s'ha posat en perill per les pluges que, finalment però, ens han respectat”.

Per la seva part, l'alcalde Pere Granados, també present entre el nombrós públic que va seguir la desfilada de la 18ena festa del Rei Jaume I va assegurar que "tot i ser una recreació històrica que es presenta amb moltes llicències pretén aflorar el nostre sentiment com a poble i provocar el record d'una part molt important de la nostra història per tal que no es desdibuixi en la memòria col·lectiva", va afegir. A la festa, Salou es trasllada fins a l’any 1229 quan Jaume I va estar mesos esperant per recollir un exèrcit prou nombrós per poder partir cap a la conquesta de Mallorca. Ahir, a més dels figurants, també van sumar-s'hi diversos grups d’animació com el ball de Galeres de Reus o el grup de ‘Tambores de Monzón’.

Galeria d'imatges

DSCN1365.JPG
DSCN1341.JPG
DSCN1347.JPG
DSCN1378.JPG
DSCN1359.JPG
DSCN1378.JPG
DSCN1365.JPG
DSCN1359.JPG
DSCN1341.JPG

Document Actions