Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Torre Vella acollirà una selecció d'obres del patrimoni artístic municipal

divendres 21 setembre 2007

Demà dissabte, a les 20 hores, s'inaugurarà a la Torre Vella de Salou una exposició titulada 'Fons d'art'. Es tracta d'una selecció d'obres del patrimoni artístic municipal de l'Ajuntament de Salou que inclou una àmplia varietat de pintures, tant figuratives com abstractes, fetes amb diferents estils i tècniques: aquarel·la, oli, acrílic, gravat, etc.
La majoria de les obres han estat donades pels autors a la ciutat. En aquest sentit, al tenir en compte que des que la Torre Vella va ser destinada a sala d'exposicions, és habitual i reglamentari que els artistes que mostren el seu treball en aquest emplaçament emblemàtic de la localitat, cedeixin al consistori una de les seves obres, per compensar el suport rebut.
Durant tot aquest temps, la Torre Vella ha acollit importants exposicions, tant d'autors consagrats com emergents; així com mostres d'un caràcter més social, les obres de les quals també són dignes de consideració.
En els darrers anys, a més, la convocatòria del Premi Salou de Recerca Pictòrica, patrocinat per l'empresari José Luis Rubio, ha permès també al consistori dotar-se d'unes obres de gran valor artístic, avalades per un prestigiós jurat, que s'afegeixin al seu patrimoni.
En la selecció de 'Fons d'art' hi són representants, en concret, gairebé una trentena d'artistes de trajectòries, procedència i estils molt diferents, alguns dels quals ja desapareguts. Aquests artistes són Imma Alonso, Balanza, Khalid El Bekay, Cabané, Josep Maria Codina, Ramon Ferran, Lourdes Fisa, Uwe Geest, Grau-Garriga, Concha Ibáñez, Joan Ill, Gonzalo Lindín, Andreu Martró, Tomás Olivar, Palau Ferré, Joan Paton, Joan Baptista Plana, Pilar Perdices, Ignacio Pérez Jofre, Jaume Queralt, Maria Rius Girona, Jaume Rocamora, Royo, Ana Sánchez, Pierre Sennour, Subirachs, Joan Josep Tharrats, Antoni Torrell i Antoni Xaus.
La mostra estarà oberta al públic fins al 4 de novembre, en horari de 18 a 21 hores, i vol ser un homenatge a tots aquests autors, sense cap mena de distinció.

Document Actions