Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Torre Vella celebra amb una gran festa cultural el lliurament del setè Premi Salou de Recerca Pictòrica

L'artista Lola Berenguer s'endú el primer premi amb l'obra Figuras

diumenge 23 setembre 2012

La Torre Vella ha estat escenari de la inauguració de l’exposició de la setena edició del Premi Salou de recerca pictòrica que cada dos anys omple amb una trentena d'obres les parets de la sala d'exposicions del centre cultural del municipi. Ahir al vespre, moltíssima gent es va reunir al voltant d'aquest punt per veure tant les obres seleccionades dels concursants procedents d’arreu de l’Estat espanyol, a més de l’obra guanyadora, la de Lola Berenguer, els dos accèssits i les dues mencions especials. El lliurament dels premis ha comptat amb la presència de l'alcalde de Salou, Pere Granados, i de la regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez, i altres regidors, a més de José Miguel Rubio -mecenes del premi-, la comissària de l'exposició, Raquel Medina; a més del jurat, participants i seleccionats. Granados, després de felicitar els premiats, la familia que cada dos anys dóna suport al premi i a l'organització per l'excel·lent treball realitzat ha volgut expressar la satisfacció pel fet que “aquest premi podem dir que s'ha convertit ja en un símbol de l'esperit modern, cosmopolita i cultural del municipi que fa que susciti una elevada participació d'artistes d'arreu”.
Per part de la familia, José Miguel Rubio ha destacat la gran satisfacció que representa veure finalitzat i plasmat el resultat de la tasca de mecenes, i més en moments tant difícils, tot recordant el compromís que tenia el seu pare Luis Rubio Sáez amb Salou i amb la cultura. La comissària de l'exposició, també s'ha referit al gran ressó del premi on s'han presentat més de vuitanta obres d'arreu de l'Estat Espanyol en una mostra de creativitat i diversitat al voltant de la recerca pictòrica on el jurat ha hagut de posar el llistó molt alt per dur a terme el veredicte.

Així, en el decurs de l'acte d'ahir al vespre l’artista de El Ejido (Almería) Lola Berenguer  amb la seva obra Figuras es va endur el 7è Premi Salou de Recerca Pictòrica 2012- Memorial José Luis Rubio Sáez dotat amb la quantitat de 6.000 euros. Berenguer és llicenciada en Belles Arts, en l'especialitat de Pintura. Va estudiar a la Facultat de Belles Arts de Sevilla. Des de fa uns anys participa amb èxit en nombrosos certàmens artístics de tota Espanya com el Premi de Pintura de la Universitat de Múrcia, Certamen d'Arts Plàstiques de la UNED, Premi Tudela de Pintura, Biennal Torres García, Certamen de Pintura Parlament de la Rioja, Arts Plàstiques de la Diputació d'Alacant...  Sempre ha treballat l'abstracció i actualment s'interessa més pel llenguatge geomètric i constructiu.

El jurat format per Josep Maria Cadena (periodista i crític d’art); Juan Manuel Bonet (comissari, crític d’art i escriptor); Daniel Giralt- Miracle (crític i historiador de l'art català) i Pilar Ribal Simó (crítica d'art i comissària d'exposicions) també han decidit que el primer accèssit del Premi Salou de Recerca  Pictòrica havia de recaure en l’obra Tectónica del Espacio de Ruth Morán dotada amb 1.500 euros i que els 800 euros del segon accèssit han estat per l’obra Assaig S.T. 1909-1919/000 de Gonzalo Elvira. També es van distingirs amb dues mencions especials les obres 'Double Doppler' de Jo Milne i Permutación 3-2 de Pepa Satué.

Galeria d'imatges

guanyadors_i_jurat.jpg
interior.JPG
public_exterior.JPG
guanyadors.jpg
obra_guanyadors.jpg
interior.JPG
obra_guanyadors.jpg
guanyadors.jpg
guanyadors_i_jurat.jpg
public_exterior.JPG

Document Actions