Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Torre Vella de Salou acull un pessebre fotogràfic per les festes de Nadal

dimarts 15 desembre 2015

L’exposició es podrà visitar des d’aquest dijous a les 20h fins al proper 16 de gener

Com ja és tradicional per aquestes dates, la Torre Vella de Salou ha programat una mostra relacionada amb el Nadal. Enguany, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Salou ha volgut produït un singular pessebre fotogràfic mitjançant fotomuntatges de figures de fang d'un tradicional pessebre català, en un entorn ben real.

Es tracta de fotografies d'indrets ben coneguts del nostre territori com poden ser la Torre Vella, la Masia Catalana i el Barranc de Barenys, de Salou; la font de Prades; uns camps de L’illa; de Poblet podem identificar la seva muralla i el barranc de Castellfollit; el carrer de l'Església i el riu Brugent, a Farena; el pont de Vallclara (fotomuntatge amb la llera del riu Brugent); el Portal de la Font Major de l'Espluga de Francolí; el Castell de Riudabella a Vimbodí i Poblet; i el Santuari de Puigcerver d'Alforja. Tots aquests indrets paisatgístics han servit com a marc per formar els diferents muntatges d’escenes del pessebre.

El treball fotogràfic a anat a càrrec de Llapiss & Pencil SL i Maria Gràcia de la Hoz. Cal destacar que les imatges han estat reproduïdes en gran format sobre teixit "policancanvas" i ompliran tota la planta baixa de la Torre Vella, des d’aquests dijous a les 20h, data de la inauguració, fins el 16 de gener de 2016 en horari de 18 a 20h de dilluns a dissabte, diumenges i festius tancats.

Aquesta iniciativa dóna continuïtat a altres exposicions similars com la reproducció facsímil d'obres mestres del tema de la Nativitat que es conserven al Museo del Prado, o a l’original pessebre amb tècnica de grafitti obra de l'artista Akim que es va exhibir ja fa alguns anys a la mateixa Torre Vella del municipi.

Així, a part de donar continuïtat a la tradició nadalenca, la Regidoria de Cultura promou també la creació artística amb propostes inèdites i ben pròpies pensant sempre en arribar a un públic divers, alhora que contribueix a difondre les tradicions.

Galeria d'imatges

torrevella.jpg
ATT183963.jpg

Document Actions