Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Torre Vella de Salou acull una exposició de diorames, a partir d’avui divendres, 16 de desembre

divendres 16 desembre 2022

La mostra, que obrirà les seves portes aquesta tarda, a les 19 h, es podrà visitar fins al 7 de gener, en horari de dilluns a dissabte, de 18 a 20 h (festius, tancat)

Organitzada per l'àrea de Serveis Culturals de l'Ajuntament de Salou, és a càrrec de l'Associació Pessebrista de Tarragona i la Congregació Mariana de la Mare de Déu de Misericòrida i Sant Lluís Gonzaga de Reus

 

La Torre Vella de Salou acull, a partir d’avui divendres, 16 de desembre, l’exposició de diorames ‘Nadal a la Torre Vella’, a càrrec de l’Associació Pessebrista de Tarragona i la Congregació Mariana de la Mare de Déu de Misericòrdia i Sant Lluís Gonzaga de Reus. Es tracta d’una iniciativa inclosa en la programació de Nadal i Reis, organitzada per l’àrea de Serveis Culturals de l’Ajuntament de Salou.

La mostra s’obrirà aquesta tarda, a les 19 h, i es podrà visitar fins al 7 de gener de 2023, en horari de dilluns a dissabte, de 18 a 20 h (festius, tancat).

Val a dir que els diorames són un format més artístic del pessebre; cadascun representa una escena diferent, deixant constància de l'estil propi de cada autor.

En total, la mostra consta d’una vintena de diorames; 5 dels quals són de l’Associació Pessebrista de Tarragona; i els altres 15, de la Congregació Mariana de la Mare de Déu de Misericòrdia i Sant Lluís Gonzaga de Reus.

Les obres són dels següents autors i autores: Magí Ferré, Pere Gras, Lourdes Navarrete, Luis Ruiz, David Bosch, Esteve Coll, Josep M. Borrut, Gloria García, Nico Pueyo, Josep Puig, Mercè Sancho, Artemi Juncosa, Germans Grifoll, Emili Figueras i Antonio Duran. Totes les figures són de Germans Castells.

L’alcalde Pere Granados ha valorat positivament les exposicions durant les festes nadalenques, atesa la bona acollida que reben, cada any; i ha posat en valor la col·laboració de les entitats que enguany hi participen.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha destacat el treball que es duu a terme des de l’àrea per fomentar i apropar la cultura a la població, amb exposicions periòdiques, al llarg de tot l’any.

L’Associació Pessebrista de Tarragona (APT) es va constituir l’any 1928 amb la idea de fomentar el pessebrisme entre la població tarragonina. El seu impulsor i primer president va ser el pare caputxí Andreu de Palma de Mallorca. Va ser una de les entitats fundadores de la Federació Catalana de Pessebristes i l’any 2008 va organitzar la 39a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears, i la XII Biennal del Pessebre Català. També és membre de la Federación Española de Belenistas; i els anys 1967 i  1981 va organitzar, respectivament, el Vè i el XIXè Congreso Nacional Belenista.

La Congregació Mariana de la Mare de Déu de Misericòrdia i Sant Lluís Gonzaga de Reus -més coneguda com “La Mariana” o “Els Marians”- té els seus orígens més recents a l’any 1925, quan es van unir les tres congregacions marianes existents a la ciutat, que dataven de segles abans, mercès a un benefici atorgat per la Duquessa de Prim, filla del general. El fundador i primer director d’aquesta Congregació Mariana unificada va ser el Dr. Josep Ricart i Alier. L'entitat organitza el Concurs de Pessebres, que enguany arriba a la seva 94a edició. També realitzen el 41è Concurs Escolar de Redacció de Tema Nadalenc; i la XXVI Mostra pessebrista a la Prioral de Sant Pere Apòstol.

 

Fitxers adjunts

Document Actions