Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Torre Vella estrenarà divendres una exposició dels artistes locals Francisco Lara i Amador Pastor

dijous 06 març 2008

El proper divendres 7 de març a les 19 hores s'inaugurarà a la Torre Vella l'exposició de Francisco Lara i Amador Pastor. Aquest acte estarà presidit pel segon tinent d'alcalde Pablo Otal.

Francisco Lara produeix obres d'un delicat i precís treball dels metalls. Va néixer a la Mancha i es va establir a Catalunya fa més de trenta anys. Amb tan sols 15 anys va ser qualificat com oficial en el treball dels metalls i entre el 1949 i el 1954 va obtenir el '1r Premio de Artesanía' i el '1r Premio Nacional de Juventudes en ajuste y forja'. Va ser assessorat artísticament pel gran pintor Benjamin Palencia.

En aquesta exposició es podrà veure una mostra significativa dels seus treballs, elaborats a cops de martell per aconseguir dibuixos en relleu de continguts diversos segons el material emprat.

D'altra banda, Amador Pastor Morales va néixer a Palma de Río (Còrdova). Després d'estudiar Belles Arts i de copiar als grans mestres del passat, l'artista ha exposat col·lectivament i individualment en diverses sales de Còrdova, Sevilla, Cadis, Huelva, etc. Algunes de les seves obres es troben en col·leccions privades d'Holanda, França i Itàlia.
Durant la seva carrera, també ha realitzat encàrrecs de retrats a l'oli per a la Casa Reial Espanyola. Recentment, ha participat en l'exposició col·lectiva d'artistes locals de Salou, també a la Torre Vella.

La mostra conjunta d'aquests dos artistes vinculats a Salou es podrà visitar fins al 30 de març de 2008, de dimarts a dissabte de 18 a 20 hores; i els diumenges d'11.30 a 13.30 hores.

Document Actions