Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Unitat d’Escolarització Compartida de Salou reprèn el projecte ‘Tastet d’Oficis’

dilluns 16 febrer 2015

Els tallers es desenvolupen en col·laboració amb el restaurant La Goleta i la Gelateria La Ibense

 

La Unitat d’escolarització compartida de Salou segueix endavant amb una nova edició del programa ‘Tastet d'Oficis’;  una iniciativa de la UEC Salou per oferir recursos als alumnes amb especials dificultats per determinar el seu futur formatiu laboral, introduint noves experiències pràctiques que facin costat a la tasca educativa i orientadora. En aquest sentit, i per mirar de capgirar aquesta tendència durant aquest mes de febrer un total de 14 alumnes de la UEC realitzen un monogràfic de cuina al restaurant “La Goleta”. Els alumnes passen per la cuina de l’establiment per parelles per tal de que l’atenció a l’alumnat sigui individualitzada i la més acurada possible i conèixer –d’aquesta manera- altres realitats.

 

La regidora d’Ensenyament, Julia Gómez, apuntava que “una bona part de l’alumnat es troba desmotivat vers l’aprenentatge que se’ls oferta i tenen poques perspectives de futur a nivell formatiu veient el mercat laboral com a única opció un cop complerta la majoria d’edat escolar. Amb l’aplicació d’aquest programa pretenem capgirar la tendència”. La regidora ha volgut agrair l’esforç de la part privada per col·laborar en aquest projecte educatiu i formatiu amb alumnes del municipi. Les empreses col·laboradores per aquest curs han estat La Ibense i el Restaurant La Goleta.

 

La direcció de la UEC aposta fermament per  continuar aquest projecte de "Tast d’oficis" amb un caràcter teòric-pràctic que sigui capaç de motivar aquest alumnat, implicar-los en un procés formatiu que permeti treballar tant els aspectes personals (habilitats socials, educació emocional, aspectes relacionals, etc) com laborals (orientació i inserció laboral), en definitiva, aquest projecte té un plantejament social, laboral i educatiu.

 

El projecte consisteix a conèixer diferents oficis, mitjançant la participació en 3 tallers diferents. Aquests tallers es desenvolupen a les instal·lacions de les empreses col·laboradores dins de l’horari lectiu de l’alumne i els coneixements adquirits seran tractats com elements de motivació amb la finalitat d’ajudar a dissenyar l’itinerari ocupacional del jove, tant pel que fa a la formació com a la seva inserció laboral.

Galeria d'imatges

UEC.jpg
JOVES.JPG

Document Actions