Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La vídua de Joan Casals dóna una de les obres de l’artista a l’Ajuntament de Salou

dimarts 03 març 2015

L’alcalde ha rebut el quadre abstracte que s’inclourà al fons d’Art Municipal de Salou

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, i la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, han rebut de mans de la vídua de l’artista Joan Casals, Hermínia Martí,  una pintura per tal de que perduri en el fons d’art municipal de Salou. Es tracta d’una donació que ha volgut fer la seva vídua com a mostra de la relació de Joan Casals amb l’Ajuntament de Salou on, fins a la seva jubilació va exercir de Coordinador Tècnic de l’Àrea de Cultura i Ensenyament.

Per la seva banda Granados, ha agraït la donació hi ha recordat l’èxit que l’exposició pòstuma que va tenir lloc a la Torre Vella del municipi en reconeixement a l’artista.

Joan Casals va néixer el 17 d’agost de 1945 i va morir a Reus el 16 d’octubre de 2011. La seva trajectòria artística és llarga i abasteix la ceràmica, les llicorelles i la pintura. El 1973 fixa la seva residència a Reus. Del 1974 al 1986 és professor d’Arts Plàstiques al Col·legi la Salle. Del 1979 al 1980, és professor del taller de color de l’Escola Taller d’Art de Reus. Des del 1982 assessora les escoles de primària del Priorat i el Tarragonès en l’àrea d’Expressió visual i Plàstica, dintre del Projecte La Plàstica a l’Escola. Del 1982 al 1986 col·labora assíduament en la secció d’art del Centre de Lectura de Reus.

Joan Casals també va dedicar una part del seu temps en el procés d’aprenentatge artístic i a expressar plàsticament el seu món interior.

Galeria d'imatges

casals.jpg
P1120861.JPG

Document Actions