Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Zambomba flamenca solidària contra el càncer infantil omple el TAS

diumenge 03 desembre 2023

El Teatre Auditori de Salou (TAS) s'ha omplert fins a la bandera per acollir la IX edició de la Zambomba Flamenca solidària, la quarta que se celebra a Salou, organitzada per la Casa d'Andalusia de la Província de Tarragona.

L'esdeveniment, que ha tingut lloc aquest migdia, ha estat una autèntica festa de la cultura, records i enyorança, on grans i menuts han pogut evocar aquells temps on els oficis tradicionals i la música unien veïns en les places dels pobles, fomentant la cohesió. Regidors de Salou i Tarragona i el subdelegat del govern d'Espanya a Tarragona Santiago Castellà també hi han assistit a l'acte.

Charo Garcia Caballero, presidenta de la Casa d'Andalusia, ha destacat la participació altruista de més de 60 artistes, entre músics i cantants, amb l'objectiu de recaptar fons per a la lluita contra el càncer infantil. A més, s'han venut polseres Candela per augmentar la recaptació destinada a la investigació.

Charo Garcia ha recordat que l'any anterior es van recaptar gairebé 40 mil euros, els quals es destinaran al nou centre de recerca sobre el càncer infantil i malalties rares de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, el més gran d'Europa en aquest àmbit.

Charo García Caballero: Sense actes com aquests no seria possible avançar en la investigació contra el càncer

Després d'agrair la col·laboració incondicional de l'Ajuntament de Salou, la presidenta ha expressat la seva gratitud vers tots els participants per la seva contribució, afirmant que "sense actes com aquests no seria possible avançar en la investigació contra el càncer".

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha lloat l'esperit hospitalari i solidari de Salou, valors intrínsecs a una societat justa. Ha recordat que, fa quatre anys, quan la Casa d'Andalusia va proposar aquesta iniciativa, l'Ajuntament va respondre immediatament amb un sí perquè es tracta d'un acte on posa de manifest la nostra solidaritat. Granados ha reconegut la increïble tasca duta a terme per ajudar en la lluita contra el càncer, especialment el càncer infantil.

Pere Granados ha lloat l'esperit hospitalari i solidari del poble salouenc, valors intrínsecs a una societat justa

Granados també ha tingut paraules d'agraïment per als músics i artistes que han actuat desinteressadament, i ha expressat el seu desig de repetir aquesta experiència en futures edicions.

També ha ressaltat que les diferents manifestacions solidàries i culturals enriqueixen la societat, i Salou, com a ciutat acollidora i hospitalària, és un exemple d'això. Finalment, l'alcalde ha desitjat un bon Nadal i un millor any 2024 a tots els assistents.

Galeria d'imatges

grana.jpg
zamb.jpg
zambmba.jpg
zambmba2.jpg

Document Actions