Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'ACA es compromet a agilitzar les solucions a la problemàtica del barranc de Barenys

divendres 10 agost 2007

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) s'ha compromès davant l'Ajuntament de Salou, a estudiar diferents alternatives per agilitzar els tràmits per tal de solucionar la problemàtica del barranc de Barenys. Aquest compromís, s'ha assumit per part de l'ACA després de la reunió que les dues parts van mantenir dilluns passat per tal de tractar diferents temes que afecten el municipi de Salou. En aquesta reunió, va quedar clar que hores d'ara no hi ha cap tipus d'actuació iniciada a la zona, raó per la qual, el govern municipal considera que les actuacions a la zona 'han de ser prioritàries'.

L'alcalde Antonio Banyeres, i el coordinador institucional, Salvador Pellicé, van insistir al delegat a Tarragona de l'Agència Catalana de l'Aigua, sobre la necessitat de buscar un sistema de canalització que, per damunt de tot, garanteixi la seguretat dels habitants del barri de la Salut de Salou. Aquesta solució, a més, hauria de ser totalment respectuosa amb les platges de Salou, i per tant doncs, que eviti qualsevol tipus d'afectació a la platja de Ponent.

En opinió de l'equip de govern, per tant, la canalització del barranc no ha de representar en cap cas un perill per a la zona afectada i ha de vetllar, així mateix, per la qualitat de les platges, amb independència de l'actuació urbanística de futur a la zona coneguda com sector 03.

Segons s'ha indicat des de l'Ajuntament, l'ACA ha considerat 'molt correcte' aquest posicionament i s'ha compromès a presentar diferents propostes que permetin trobar solucions definitives a la problemàtica que significa el barranc de Barenys. En aquest sentit, l'alcalde de Salou, Antonio Banyeres, ha assenyalat que la solució definitiva a la problemàtica que significa el barranc de Barenys ha de ser un tema 'de màxima urgència per l'Ajuntament i s'ha de resoldre de forma prioritària'. El màxim mandatari municipal ha apuntat també que fins ara no s'havia iniciat cap obra a aquest indret.

La reunió dels representants dels dos organismes va servir també per parlar d'altres temes com ara el bombeig de les aigües fecals del municipi o la depuradora.

Document Actions