Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament construirà habitatges protegits

dijous 29 gener 2004

L'Ajuntament de Salou, promourà, amb el nou POUM, diverses promocions d'habitatges de protecció oficial i de caràcter social; política que s'iniciarà amb la promoció de 160 habitatges a la zona del PPR-1, 2ª fase, molt a prop del nou col·legi de primària inaugurat aquest curs 2003-2004. Recordem que el PPR-1 és la nova zona d'expansió residencial de Salou; un municipi que creix una mitjana de 1.200 habitants per any, la qual cosa fa necessari posar al mercat sol per a la construcció d'habitatges, 'tant protegits com de lloguer i de propietat, segons les necessitats i possibilitats', apunta l'alcalde Esteve Ferran.
Segons l'alcalde, aquesta promoció 'es durà a terme amb la construcció de blocs de 40 habitatges cada un, amb aparcaments inclosos, en una zona de gran qualitat urbana i de serveis'.
En concret es construirà un bloc de 40 habitatges de promoció pública que substituirà el previst en el solar del c/ de l'Arquitecte Ubach, del que podrien començar les obres a començaments de l'any 2005; i tres blocs de 40 habitatges cada un de protecció oficial. Respecte al primer bloc, l'Ajuntament es posarà en contacte amb totes les persones que ja han cursat la seva sol·licitud per a accedir a un habitatge dels que eren programats a l'antiga ubicació.
Recordem que en els propers anys, i amb el desenvolupament del nou Pla d'Ordenació Urbana Municipal, l'Ajuntament preveu la promoció de 700 habitatges de protecció pública en els sectors 04 i 05 que es destinin a creixement residencial.
Segons l'alcalde, Esteve Ferran, 'amb aquest pla l'Ajuntament facilita l'accés de tots a un habitatge digne segons les condicions i règim que defineix la llei quan a l'adquisició d'un habitatge protegit'.
A més d'oferir un finançament especial i ajudes per a l'adquisició d'aquest tipus d'habitatges (que varia segons els ingressos familiars i situacions particulars), el seu cost també és notablement inferior al preu de mercat.
Al respecte, l'alcalde remarcava que destinant sol per a la construcció d'habitatges de protecció pública, 'es vol donar accés a un habitatge a sectors de la societat salouenca amb ingressos més limitats i a joves que es volen independitzar, per la qual cosa es destinaran una part dels habitatges en règim de lloguer amb una renda reduïda que fixa l'administració'.
Ferran també remarcava que 'garantir l'accés de tots a un habitatge en les condicions més favorables és també una forma de procurar que el benestar arribi a tothom. Salou compta amb sectors i col·lectius que necessiten més atenció i ajuda de cara a satisfer les necessitats més bàsiques i l'habitatge és de les més importants'.

Document Actions