Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou acull una mostra que ret homenatge a les dones esportistes

dimecres 17 setembre 2008

Fins al dia 6 d'octubre es pot veure al passadís de connexió entre l'Ajuntament i el Teatre Auditori de Salou (TAS) l'exposició 'Esportistes'. Aquesta mostra és un homenatge a les dones que en una època difícil per a les seves aspiracions esportives van decidir trencar l'estereotip femení i van fer de la passió esportiva la seva forma de vida.
En aquesta exposició es pretén donar visibilitat a 13 dones que, amb el seu esperit aventurer de trencar mites i expectatives socials de gènere, han assolit gestes esportives excepcionals. Aquestes dones són: Anna Maria Martínez, Pepa Colomer, Maria Antònia Simó, Carme Soriano, Carme Romeu, Montserrat Corominas, Montserrat Tresserras, Montserrat Mechó, Lolita Ortiz, Conchita i Núria Puig i Mari Pau Corominas.
El recorregut de la mostra segueix un ordre cronològic, combinant diferents disciplines esportives. De cada esportista, es presenta una breu biografia i diverses fotos que il·lustren moments cabdals en les seves vides esportives i la varietat de disciplines que moltes practicaven, amb l'esquí com a pràctica comuna a la majoria.
'Constatar els rècords esportius i explorar la perseverança d'aquestes dones per aconseguir-los en un context tan poc favorable com va ser el seu, és reconèixer la llavor original femenina que actualment permet que moltes dones catalanes puguem practicar esport de forma normalitzada', afirmen les comissàries de la mostra: Montserrat Martín, Itxasne Sagazarzu i Catalina Gómez.

Document Actions