Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou apropa els ocells a l'alumnat dels centres educatius del municipi

dilluns 17 octubre 2022

La iniciativa, organitzada per l’àrea de Serveis Educatius, compta amb la participació d’uns tres-cents alumnes

Aquesta setmana passada, es van dur a terme dues jornades d'anellament, amb l'alumnat de l'Institut Marta Mata i de l'Escola Elisabeth

L'anellament és una pràctica clau per a la conservació dels ocells i per conèixer els efectes del canvi climàtic

 

Uns tres-cents alumnes dels centres educatius de Salou participen, durant el curs escolar, en diverses activitats que promouen el coneixement dels ocells. Es tracta d'activitats promogudes per l’àrea de Serveis Educatius de l'Ajuntament de Salou, a la tardor i a la primavera, l'època de migració dels ocells, amb l'objectiu de mostrar, d'una manera pràctica, a l'alumnat, la importància de conèixer i conservar l'avifauna del municipi.

Aquest dilluns passat, es va dur a terme una jornada d'anellament, amb cinc cursos de 1r d'ESO de l'Institut Marta Mata. En total, es va actuar en una vintena de moixons; i es va recuperar un tallarol capnegre (Sylvia melanocephala), que es va anellar l'any passat. Aquest dijous passat, també es va realitzar una sessió similar, amb l'Escola Elisabeth; i, a la primavera, es farà amb l’Institut Jaume I.

L'anellament científic d'ocells és una pràctica clau per a la conservació de les aus i per conèixer els efectes del canvi climàtic. És un mètode d'estudi basat en el marcatge individual d'aquests animals. Qualsevol registre d'un ocell anellat, ja sigui a través de la seva recaptura i posterior alliberament, o bé, per la seva recuperació final, un cop mort, ofereix una gran quantitat d'informació sobre la seva biologia, especialment, pel que fa als seus desplaçaments.

L'anellament consisteix a posar una anella metàl·lica lleugera i numerada a la pota dels ocells, un mètode inofensiu que permet d'identificar-los com a individus. Cada anella té inscrita una adreça, de manera que qualsevol persona que trobi un ocell anellat pot reportar la informació de la troballa.

Galeria d'imatges

2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg

Document Actions