Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou cedeix un solar a la Generalitat per construir una escola al Cap de Salou

dimecres 25 octubre 2023

L'Ajuntament de Salou ha acordat, per unanimitat en el plenari celebrat aquest migdia, cedir un solar municipal de 12.000 metres quadrats situat a l'Avinguda Pla de Maset, flanquejat pels carrers Caçadors i Fonoll, al Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. La intenció és construir en aquesta parcel·la un nou institut escola que acolliria alumnes d'edats compreses entre els tres i els 16 anys.

És rellevant assenyalar que aquesta és la segona ocasió que l'ajuntament cedeix aquest terreny a la Generalitat. En 2008, malgrat un acord previ, la construcció prevista no es va dur a terme i les escriptures van retornar a l'administració local.

La responsabilitat de la construcció i la seva posada en marxa recau exclusivament en la Generalitat de Catalunya, que haurà d'assignar una partida pressupostària per a aquesta finalitat. No obstant això, tant el solar com l'eventual edifici construït seran propietat del municipi, encarregant-se aquest de les tasques de manteniment, conservació, neteja, subministrament i vigilància.

La iniciativa respon a voluntat descentralitzadora de l’executiu municipal així com apropar els serveis a la ciutadania dels diferents barris del municipi

L'informe emès per l'Agència Catalana de l'Aigua a data del 21 d'abril de 2023 indica que el solar no presenta riscos d'inundabilitat de tipus fluvial, validant així la seva idoneïtat per al desenvolupament del projecte educatiu.

La iniciativa respon a voluntat de l'executiu municipal de descentralització i apropar els serveis a la ciutadania dels diferents barris del municipi. Tots els grups polítics que integren el plenari han manifestat el seu suport unànime, expressant la seva voluntat que aquest nou centre educatiu esdevingui una realitat al més aviat possible.

Document Actions