Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou col·labora amb la 14ª Caravana Solidària amb el Sàhara

divendres 14 març 2008

L'Ajuntament de Salou col·labora per primera vegada amb la 14ª Caravana Solidària amb el Sàhara,. Es tracta d'un projecte gestionat a nivell de Catalunya per l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí (ACAPS), amb el suport de la Delegació del Frente Polisario a Catalunya. A Salou, està organitzada per l'organització cambrilenca Hammada.

La caravana té com a objectiu bàsic fer una campanya participativa, dirigida a tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya, consistent, en primer terme, en una recollida popular en els diferents indrets de Catalunya de productes com gel, xampú i sabó. A Salou concretament, el material es podrà dipositar a l'Escola de Música o al Punt d'Informació Juvenil (PIJ) fins el 25 de març.

En segon terme, aquesta iniciativa vol donar a conèixer la situació del poble sahrauí, que lluita per la seva independència des de fa més de 30 anys. Per una banda, hi ha 16.5000 sahrauís al Campament de Refugiats de Tindouf esperant poder tornar al seu país després d'haver fugit l'any 1976 perseguits per l'exèrcit del Regne del Marroc. D'altra banda, ens trobem amb les persones que lluiten a l'interior del Sàhara Occidental ocupat, per la seva independència, patint la repressió dels ocupants; segons assenyala l'ACAPS. En definitiva, la campanya pretén donar suport al procés d'autodeterminació del Sàhara.

Totes aquelles persones interessades en col·laborar en aquesta causa també poden fer aportacions econòmiques al compte corrent de Caixa Manresa 2041 0092 06 0040007200 o telefonar al 635 49 41 67 o al 670 85 47 33 per obtenir més informació.

Document Actions