Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou col·loca una placa en record de la 16ª Setmana Internacional d'Esperanto celebrada al municipi

divendres 10 octubre 2008

L'Ajuntament de Salou ha col·locat una placa en record de la 16ª Setmana Internacional d'Esperanto de la Cultura i del Turisme, que s'està celebrant al municipi des del 4 d'octubre i que finalitzarà el proper dissabte 11 d'octubre. A l'acte oficial de descobriment de la placa, ubicada al carrer de l'Esperanto (al costat de la Plaça Venus) que va tenir lloc ahir dijous hi van ser presents l'alcalde de la localitat, Antonio Banyeres, acompanyat del regidor de Coordinació Institucional, Salvador Pellicé; i el regidor de Cultura, Paco Gaya; i una representació important de les persones que estan assistint a aquest esdeveniment, que s'està celebrant a l'Hotel Mediterráneo, situat al carrer Vendrell.

Aquesta és la tercera vegada que s'han celebrat aquestes jornades a Salou (el primer cop, va ser l'any 1995; i el segon, al 2004), que es van inaugurar diumenge passat al Teatre Auditori de Salou (TAS), sota la presidència de Pellicé i Gaya. En aquesta edició, n'hi ha 135 participants, el 60% dels quals són estrangers; i la resta, d'arreu d'Espanya.

Segons va explicar ahir el president de Barcelona Esperanto Centro, Salvador Aragai, aquesta setmana internacional d'esperanto està organitzada per un grup de delegats de les associacions d'esperanto de Catalunya (n'hi h 15 entitats en total).

'Serveix de punt de trobada dels esperantistes i perquè tots els assistents puguin practicar aquest idioma i debatre sobre els nous termes lingüístics que s'han d'introduir en la llengua', va explicar Aragai, tot apuntant que durant la jornada s'ofereixen conferències i debats d'interès sobre temàtiques diverses. En aquesta ocasió, per exemple, sobre l'evolució de l'home, el problema de l'aigua, els drets humans, etc.

En opinió de Aragai i de Luis Serrano, el coordinador de la jornada que és qui va pronunciar un parlament, 'en tots els actes de les organitzacions mundials, s'haurien de parlar idiomes internacional'.

Per la seva banda, l'alcalde de la ciutat, Antonio Banyeres, va manifestar la seva 'satisfacció' pel fet que Salou hagi pogut rebre un col·lectiu com aquest, que reflecteix 'la pluralitat i la diversitat de cultures que conviuen al municipi'.

Document Actions