Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou continua avançant en el procés de modernització administrativa i comença a signar electrònicament els decrets i les resolucions

divendres 23 octubre 2009

Tècnics de l'Ajuntament de El Prat de Llobregat visiten el municipi per conèixer la evolució de l' e-administració

L'Ajuntament de Salou, ha culminat un pas més en el seu camí cap a l'e-administració, administració electrònica, implantant l'ús de la signatura electrònica en un dels procediments administratius més habituals, els decrets. En paraules del regidor de Noves Tecnologies, Jesús Barragán, 'es tracta d'un pas molt important cap a la simplificació dels procediments, cap a la reducció del paper, i en definitiva, cap a l'Expedient Digital'. Així, cal tenir en compte que des del mes d'octubre de 2008 es tenen comptabilitzats 42.600 documents en format digital integrats dins el projecte de gestió integrada de registres, expedients i tràmits que s'ha posat en marxa.

L'Ajuntament, un cop validat el procés, tan tècnica com jurídicament, té previst ara estendre la signatura electrònica interna, a la resta de procediments administratius, i implicar, de forma progressiva, a tots els departaments de l'organització en aquesta nova etapa en l'administració local. En aquest sentit, el regidor de noves tecnologies ja ha signat el primer decret electrònic 'fruit d'un treball previ molt important de redefinició de processos de treball', deia, amb la 'voluntat d'arribar a poder donar al ciutadà un servei des de la web municipal de 365 dies l'any'.

Cal recordar que la llei d'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics , LAECSP 11/2007, i la seva entrada en vigor el proper 1 de gener de 2010, ha fet que moltes corporacions locals estiguin dirigint les seves actuacions per adaptar-se a aquesta nova administració pública i les seves relacions amb el ciutadà, i l'Ajuntament de Salou no és una excepció, tot el contrari, està sent una referència que altres municipis volen conèixer i aplicar.

Sense anar més lluny, els responsables administratius de l'Ajuntament del Prat de Llobregat, han estat rebuts per l'alcalde Pere Granados i el regidor de Noves Tecnologies, Jesús Barragán, en una visita a Salou, per tal de conèixer, de primera mà, el procés d'implantació i desenvolupament de l'e-administració al municipi en els darrers 12 mesos i amb l'objectiu d'aplicar un sistema similar al municipi barceloní.

Document Actions