Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou convida la ciutadania als tallers participatius per elaborar el Pla Local d'Igualtat de Gènere

dilluns 13 octubre 2008

Des de la Regidoria d'Igualtat i Ciutadania de l'Ajuntament de Salou, encapçalada per l'edil Sonia García, s'ha iniciat un procés participatiu per a desenvolupar el Pla Local d'Igualtat, com a marc per dur a terme la planificació transversal de polítiques de gènere i d'igualtat d'oportunitats.

Aquest treball recull la voluntat del Consistori conjuntament amb l'Institut Català de les Dones de concretar municipalment el Pla de polítiques de dones del Govern de la Generalitat 2008-2011, aprovat pel Govern el 29 de juliol de 2008.

El procés metodològic dissenyat vol integrar les perspectives de diferents agents locals (ciutadans i ciutadanes, professionals de diferents camps i representants dels òrgans de govern) amb la finalitat de recollir una mirada sensible a les diferències de gènere.

Amb aquest objectiu, s'han organitzat diversos tallers participatius, oberts a tota la ciutadania (no importa quin sigui el gènere de les persones). El primer va tenir lloc el passat 8 d'octubre, sota el títol 'Ciutadanes d'origen estranger', a la sala de premsa de l'Ajuntament. El segon, titulat 'Educació i formació' , està previst per al proper dimecres 15 d'octubre, a les 19 hores. De fet, cada dimecres fins al dia 12 de novembre hi ha programat un taller al mateix espai i a la mateixa hora. La resta de temàtiques tractades seran: 'Treball i usos del temps, Espai urbà, mobilitat i accessibilitat; Participació i activitats sòcioculturals; i Salut, benestar i qualitat de vida'.

Aquests tallers s'inscriuen en la fase de diagnosi del procés d'elaboració del Pla Local d'Igualtat. En aquesta fase, la idea és 'fer una radiografia del municipi en relació a la igualtat de gènere, debatre en petits grups què és el que funciona bé i el que no; i conèixer les percepcions que hi ha sobre aquest tema', s'explica des de la Regidoria de Ciutadania i Igualtat, tot afegint que alhora s'estan fent qüestionaris a les entitats, tècnics municipals i agents socials implicats; estadístiques i entrevistes en profunditat.

Aquest camí durà a què els participants en aquest procés puguin plantejar després del Nadal propostes que afavoreixin un avenç cap a una societat on dones i homes tinguin unes oportunitats més justes i equilibrades, i en la qual es puguin desenvolupar millor les capacitats de les persones independentment de la seva condició de gènere.

Recordem que els objectius generals del Pla Local d'Igualtat són:
1 Diagnosticar les desigualtats de gènere al municipi, les percepcions que se'n tenen i els recursos que s'hi destinen.
2 Articular mesures de manera global, integradora i planificada per al foment de la igualtat de gènere al municipi.
3 Avaluar i concretar mesures per al foment de la Igualtat d'Oportunitats en el sí de la pròpia organització.
4 Realitzar una avaluació i un seguiment de la seva implementació.
5 Potenciar que tots els col·lectius, entitats i gestors públics hi puguin participar i ser-ne motors.

Els interessats en prendre part en els tallers participatius, poden posar-se en contacte amb els organitzadors, a través del correu electrònic ciutadaniaigualtat@salou.org o del telèfon 666 460 247. Hi haurà servei de ludoteca per als més petits (prèvia reserva).

Document Actions