Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou crea la nova Comissió Tècnica per a l'elaboració del primer Pla local per a la diversitat sexual, afectiva i de gènere i del III Pla en Polítiques d'Igualtat de gènere, adreçats a la ciutadania

dimecres 07 octubre 2020

L’alcalde Pere Granados ha manifestat que 'partim del turisme i de la base que hem de ser respectuosos amb la diversitat, i això és el principi del que seria una societat tolerant'

La regidora de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, Estela Baeza, ha assenyalat que 'considerem que és essencial comptar amb aquests plans per tal de seguir treballant per la igualtat al nostre municipi i per tenir eines per tal d'intentar erradicar les violències masclistes i LGBTIfòbiques'

Aquesta primera presa de contacte, per videoconferència, ha servit per analitzar la realitat i traçar els objectius d’aquesta nova comissió, que passen per impulsar accions de forma coordinada pels diversos departaments de l'Ajuntament

 

L’àrea de Benestar, Serveis Socials i Igualtat de l’Ajuntament de Salou, a través del Servei d’Atenció Integral (SAI) i del Servei d’Informació i Assessorament a les Dones (SIAD), amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, ha impulsat la creació de la nova Comissió Tècnica per a l'elaboració del I Pla local per a la diversitat sexual, afectiva i de gènere i el III Pla en Polítiques d'Igualtat entre dones i homes, ambdós adreçats a la ciutadania.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat de la regidora de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, Estela Baeza, ha donat la benvinguda avui dimecres, dia 7 d’octubre, a tots els i les membres, a través d’una reunió, via telemàtica. 

La Comissió Tècnica té com a objectius impulsar, planificar i avaluar accions de forma coordinada pels diversos departaments de l’Ajuntament, cadascun des del seu àmbit d’intervenció, però incloent la mirada de la igualtat de gènere, per una banda, i, també, la diversitat afectiva i sexual.

Aquestes accions transversals tenen com a finalitat que l’Ajuntament de Salou treballi perquè l’Administració local, des dels diferents departaments i serveis, pugui vetllar per un tracte d’igualtat i no-discriminatori, i s’adreci a la ciutadania amb accions inclusives.

En el decurs del seu parlament, l’alcalde Pere Granados ha felicitat l’àrea de Benestar, Serveis Socials i Igualtat per aquesta iniciativa, ja que “és un pas molt important cap endavant perquè aquesta societat sigui cada vegada més justa”. “Partim del turisme i de la base que hem de ser respectuosos amb la diversitat, i això és el principi del que seria una societat tolerant”, ha assegurat l’alcalde, que ha finalitzat el seu discurs, encoratjant les persones participants a treballar tots i totes, “perquè la diversitat és riquesa de la nostra societat”.

Per la seva banda, la regidora de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, Estela Baeza, ha assenyalat que “la constitució d'aquesta taula suposarà l'inici de l'elaboració del I Pla local per la diversitat sexual, afectiva i de gènere, i el III Pla en Polítiques d'Igualtat entre dones i homes, adreçats a la ciutadania”. “Considerem que és essencial comptar amb aquests plans per tal de seguir treballant per la igualtat al nostre municipi, i, també, per tenir eines per intentar erradicar les violències masclistes i lgtbifòbiques”, ha indicat la regidora.

 

Primera reunió

Aquesta primera presa de contacte ha servit avui per analitzar la realitat, amb la col·laboració de l’entitat H2O, que dona suport al SAI. S’ha dut a terme un buidatge d’un qüestionari que s’ha realitzat al personal tècnic dels departaments claus de l’Ajuntament. Aquesta enquesta ha estat útil per conèixer el punt de partida i saber quines necessitats s’han d’abordar de manera prioritària i amb voluntat de participació, per dissenyar estratègies de millora.

En l’emplenament d’aquest formulari hi han participat els següents departaments: Cultura; Festes; Biblioteca; Serveis Educatius; Joventut; Infància; Medi Ambient; Serveis Tècnics; Comerç; Esports; Policia Local; Ocupació; Qualitat; Sanitat; Ordenances; Serveis Socials; Servei d’Atenció a les Persones Nouvingudes; i Patronat de Turisme.

Les persones participants a la comissió també han rebut, aquest matí, una sessió formativa a càrrec de la tècnica especialitzada de la Generalitat de Catalunya, Anna García, de l’àrea per a la Igualtat de tracte i no-discriminació de persones LGBTI. 

A partir d’aquesta primera reunió, s’han creat grups de treball tècnics; s’ha establert un calendari de treball per a la creació de les accions que han de dotar de contingut el Pla local per a la diversitat sexual, afectiva i de gènere. També s'ha revisat i s’actualitzarà el III Pla d'Igualtat de gènere adreçat a la ciutadania.

Galeria d'imatges

comissió tècnica 1.jpeg

Document Actions