Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou demana a Renfe que adeqüï l'espai ocupat per la via fèrria

dimarts 14 agost 2007

L'Ajuntament de Salou enviarà un escrit a Renfe demanant diferents accions per tal de millorar les condicions en què es troba el traçat de la via fèrria al seu pas pel seu terme municipal. Aquest acord es va adoptar a la reunió de l'equip de govern d'aquest dilluns i fa incís en el manteniment de la via del tren i de la seva zona d'afectació, plena de brutícia i molt deixada, i a la qual, 'l'Ajuntament no pot accedir per netejar-la i mantenir-la en unes mínimes condicions d'higiene, sense l'autorització prèvia de la pròpia companyia', segons han indicat fonts municipals.

El mateix escrit fa referència a la quantitat de trens que s'aturen a l'estació de Salou, generalment de mercaderies, per deixar pas a altres trens de viatgers. Segons l'Ajuntament, la quantitat de trens que realitzen parades d'una durada considerable és molt gran i això fa que alguns dels passos a nivell que hi ha a Salou estiguin molta estona amb les barreres baixades, provocant una situació d'aïllament a barris com el de la Salut i a la zona de Barenys.

D'altra banda, des del consistori es demana també a Renfe que, ateses les característiques de Salou com a municipi turístic, amb el notable increment dels viatgers que utilitzen el transport ferroviari, s'adeqüin els serveis propis de l'estació a la forta demanda de la temporada d'estiu. En aquest sentit, des de l'Ajuntament es lamenta el fet que l'atenció al client a l'estació i la venda de bitllets per finestreta, sigui, en alguns moments, insuficient. Des de l'Ajuntament es considera també que RENFE hauria d'incrementar el nombre de places dels trens que uneixen la capital de la Costa Daurada amb Barcelona.

Cal recordar que l'estació de Salou és una de les estacions catalanes que registra un nombre més important de viatgers. En aquest sentit, durant l'any 2005 un total de 715.000 persones van utilitzar l'estació de Renfe de Salou, un 78 % dels quals ho van fer amb trens regionals. Cal destacar que el 68 % dels passatgers van utilitzar l'estació de Salou en època estival.

Document Actions