Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou demanarà una declaració de residus a tots els establiments

dimarts 26 febrer 2008

L'Ajuntament de Salou demanarà una declaració de residus a tots els establiments de nova obertura o de canvi de titular. D'aquesta manera, s'adaptarà a la llei segons la qual la gestió dels residus en l'origen s'ha d'incloure en l'autorització o llicència administrativa ambiental necessària per a l'exercici de la seva activitat. Des d'un punt de vista legal, doncs, la correcta gestió dels residus és tant obligatòria com tenir una bona extracció de fums en un restaurant, o un bon aïllament acústic en un bar musical.

No obstant això, alguns establiments comercials encara pensen que la correcta gestió de les deixalles és una actitud voluntària, posant com a excusa de vegades la falta d'espai o de contenidors propers, per no reciclar. Per tal d'evitar aquesta situació, precisament, el consistori salouenc incorporarà el lliurament obligatori d'aquest document simple al procediment d'obertura o canvi de titular de qualsevol establiment.

A la declaració de residus, l'establiment descriurà quina quantitat de residus té previst produir, aproximadament, i com pensa gestionar-los. Així, haurà d'especificar, entre altres coses, els espais de què disposa per emmagatzemar-los.

Recordem que la gestió dels residus comercials va passar a ser responsabilitat de l'activitat comercial que els genera l'any 2003, però des de llavors la majoria de residus comercials són recollits per l'Ajuntament de Salou.

El consistori ofereix en aquests moments de 3 serveis de recollida selectiva porta a porta especial per als establiments comercials (de matèria orgànica, vidre i cartró), que fa que bona part dels residus es puguin reciclar a través dels circuits de recollida domiciliària.

Prova del bon funcionament d'aquests serveis, és que dels 1.236.640 kg de paper que es van recollir l'any passat al municipi, 819.000 kg de paper provenien dels comerços (el que representa un 66,2% del total).

Document Actions