Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou enderroca onze cases ocupades il·legalment

divendres 04 abril 2008

L'Ajuntament de Salou ha enderrocat un total d'onze habitatges aïllats que estaven ocupats de forma il·legal a la partida d'Emprius, al costat de l'autovia que uneix Salou amb Reus. Aquest enderroc va començar ahir dimecres i en principi es perllongarà fins avui. Aquestes cases formen part del que s'anomena Sector 04, una de les zones de creixement urbà més importants de Salou.

El procés per demolir aquests habitatges va iniciar-se el passar mes de juliol, poc després que prengués possessió l'actual equip de govern, quan les cases portaven uns anys ocupades de forma il·legal. En aquell moment, l'Ajuntament va requerir als promotors que les cases ocupades de forma il·lícita fossin tirades a terra o tapiades, i el terreny fos sanejat. Finalment, a les últimes hores, els promotors han sol·licitat a l'Ajuntament la llicència per tal d'executar l'enderrocament i aquest s'ha portat a terme de forma gairebé immediata ja que la presència d'ocupants il·legals provocava una situació d'incomoditat als veïns de la zona.

Els veïns, per la seva banda, havien manifestat en el seu moment als nous responsables municipals la seva preocupació pel fet que les persones que vivien il·legalment en algunes d'aquestes cases, podien ser les presumptes autores de robatoris a masies i terrenys amb conreus agrícoles de la zona.

L'enrunament de les cases s'ha executat sota el control de la Policia Local. El passat mes de juliol, ja s'havia informat als ocupants que els habitatges serien ensorrats en un termini curt de temps.

Un cop acabat l'ensorrament, la Policia Local farà un seguiment de les persones desallotjades, per tal que aquestes no puguin reubicar-se a altres indrets del terme municipal de Salou.
Des de l'Ajuntament s'ha manifestat la voluntat d'accelerar al màxim la reparcel·lació d'aquest sector, on hi ha prevista la construcció de més d'un miler d'habitatges.

Document Actions