Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou ha sol·licitat a les principals operadores de telecomunicacions que completin el desplegament de fibra òptica a les zones i comunitats de veïns del municipi que encara no tenen aquest servei

dimarts 16 febrer 2021

L’alcalde de Salou va demanar al desembre, a través d’una carta a les companyies Orange i Vodafone, que ja disposen d’infraestructura de fibra òptica al municipi, que avancessin en els seus desplegaments per donar servei urgent a nous usuaris i també sobre les seves planificacions i els terminis de desplegament al municipi, per enguany

 

Pere Granados ha mantingut, fa poc, una reunió amb directius de la companyia Orange, que assegura que aquest 2021 té previst una ampliació significativa que permetrà fer arribar el servei de fibra òptica a uns 6000 habitatges més

 

Els veïns i veïnes del Cap Salou han rebut una carta de l’alcalde i del regidor de Noves Tecnologies amb el compromís d’intervenir, per tal de solucionar el dèficit d’algunes zones, instant a nous desplegaments de la fibra

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha demanat, a través d’una carta a les companyies Orange, Vodafone, que facin l’esforç necessari per donar cobertura digital a aquelles comunitats de veïns del municipi que no van ser incloses en les diverses fases del desplegament de connexions de fibra; i també que informin el consistori de fórmules alternatives per donar servei urgent als nous usuaris, així com dels plans previstos i terminis de desplegament de fibra a la ciutat.

 

Cal dir que encara hi ha zones concretes amb grans deficiències de xarxa de fibra per la inexistència d’instal·lacions adequades, i on les operadores de telecomunicacions no l’han desplegat, com és el cas del Cap Salou, des d’on els seus veïns han fet arribar al Consistori una sol·licitud per tal que l’Administració intervingui davant les companyies, per aconseguir una ampliació de la cobertura de la fibra òptica.

 

Cal recordar que la competència dels desplegaments de la xarxa de fibra òptica a les llars, el que anomenem FTTH (Fiber To The Home), és de les operadores de telecomunicacions autoritzades, si bé l’ajuntament hi juga un paper de facilitador, per tal que es pugui desplegar a tots els sectors i carrers del terme municipal.

 

Recentment, l’alcalde de Salou, acompanyat del regidor de Serveis Generals i Noves Tecnologies, Jesús Barragán, ha mantingut una reunió amb representants de l’operadora Orange i n’ha arrencat un compromís d’actuació per ampliar la cobertura de fibra, amb l’objectiu de garantir l’impuls de les noves tecnologies al municipi. Orange ha confirmat que el seu objectiu per a aquest 2021 és que tenen previst ampliar la seva xarxa de fibra a Salou i arribar a 6000 unitats addicionals. Així mateix, per la seva part, els representants d'Orange han sol·licitat la col·laboració dels tècnics de l'Ajuntament per informar la població i aconseguir complir els objectius del projecte per a aquest any.

 

L’alcalde explicava que des de l’Ajuntament s’han buscat alternatives de banda ampla de diverses operadores que puguin cobrir transitòriament la demanda, i que ofereixin els seus serveis, sempre i quan es disposi de cobertura a la zona en qüestió.

 

Segons Granados, “les operadores de telecomunicacions tenen un compromís amb el futur de la societat i el seu progrés, millorant i completant la cobertura de banda ampla i l’alta velocitat en aquells punts i habitatges que tinguin insuficiències per no tenir una connexió adequada”. Per ell, “és fonamental que els veïns i veïnes de Salou puguin tenir una òptima cobertura digital, la qual cosa millora la seva qualitat de vida i és garantia de l’impuls de la tecnologia més innovadora i avançada a la ciutat”.

 

Finalment, l’alcalde ha recordat que “Salou és un referent turístic que ha impulsat accions de transformació digital per posicionar-se com a municipi intel·ligent”.

 

Per la seva banda, el regidor de Noves Tecnologies, Jesús Barragán, ha explicat que “estem treballant en l’eficàcia i el bon funcionament de la comunicació digital, perquè volem ser un municipi intel·ligent i tenim, ara mateix, a les mans dos projectes molt importants: el de Destinació Turística Intel·ligent (DTI) i l’Smart City Salou”.

 

Així mateix, Barragán ha valorat “la transformació de processos administratius en la nostra pròpia organització, que són més senzills gràcies a la tramitació telemàtica”, la qual cosa “ens ha valgut, en els darrers tres anys, el reconeixement top 10 de l’Administració Oberta de Catalunya i el premi Sóc Smart de la Generalitat”.

 

Tanmateix, aquests projectes i accions contrasten amb la  cobertura desplegada fins al moment present, que no és suficient. És necessari, en aquest sentit, també, tenir en compte que segons el recent acord Espanya Digital 2025, es vol garantir que “el 100% de la població tingui cobertura de 100 Mbps al 2025”, ha assenyalat el regidor.

 

Document Actions