Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou i ABROS acorden perllongar els horaris de tancament dels locals nocturns en dates festives

dimecres 04 febrer 2009

L'Ajuntament de Salou i l'Associació de Bars, Restaurants i Oci de Salou (ABROS) han acordat perllongar els horaris d'obertura dels establimens lúdics de Salou en dates festives de rellevància al municipi. Així, a partir d'aquest cap de setmana, -divendres i dissabte-, els locals d'oci nocturn de Salou podran perllongar una hora els seus horaris de tancament, després que la Junta de Govern Local del passat dia 23 de gener, va ratificar el decret d'alcaldia de dos dies abans en el qual s'autoritza a aquest tipus d'establiments a tancar una hora més tard en dates de rellevància festiva al municipi.

El calendari consensuat entre les dues parts contempla un total de 27 nits a les quals, els establiments d'oci nocturn tindran autorització de l'Ajuntament per retardar el seu horari de tancament una hora. En concret, aquestes 27 nits coincideixen amb el proper cap de setmana de Festa Major d'Hivern, Carnaval, Setmana Santa, la festivitat de l'1 de maig, la revetlla de Sant Joan, les Nits Daurades, la Diada de Catalunya, la festivitat del Pilar, la Festa del 30 d'Octubre, la festivitat de Tots Sants, la festa de la Constitució i la Immaculada i les festes de Nadal i Cap d'Any.

D'aquesta forma, l'Ajuntament recull totes les peticions que els representants d'ABROS els havia fet arribar el passat dia 9 de gener. Amb aquesta mesura de caire extraordinari, des de l'Ajuntament es vol donar suport a l'activitat lúdica de la capital de la Costa Daurada que, segons els representants d'ABROS, no travessa el seu millor moment.

Cal recordar que els horaris de tancament dels establiments d'oci nocturn són competència de la Generalitat de Catalunya. Puntualment, però, els ajuntaments poden aplicar mesures com aquesta que ha adoptat l'Ajuntament de Salou.

A Salou, com a altres ciutats de Catalunya, els establiments d'oci nocturn tenen, en funció de la seva categoria, horaris de tancament diferent, que varia també si és o no cap de setmana. Així, els bars musicals i pubs, els caps de setmana han de tancar a les 3 de la matinada; els cafès teatre o cafès concert a les 5 de la matinada i les discoteques i sales de ball a les 6 de la matinada. Entre setmana, tanquen tots 30 minuts abans a excepció de les discoteques i sales de ball, que estan obligades a tancar a les 5 de la matinada.

Document Actions