Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou i Creu Roja signen un conveni per integrar i assessorar jurídicament els immigrants

dijous 29 novembre 2007

L'alcalde de Salou, Antonio Banyeres, en representació de l'Ajuntament d'aquest municipi; i el president del Comitè Local de Creu Roja a Tarragona, Ramon Grau, en representació d'aquesta institució humanitària, van signar ahir un conveni de cooperació per al desenvolupament de dos projectes: un d'assessorament jurídic en matèria d'estrangeria; i un altre d'integració per a col·lectius vulnerables.

Amb la signatura d'aquest acord, Creu Roja s'ha compromès a conèixer i actualitzar tots aquells aspectes jurídics que afectin l'immigrant pel fet de ser estranger, és a dir: normativa d'estrangeria, dret comunitari, nacionalitat, així com el detall de la tramitació administrativa que correspongui; a assessorar a les persones immigrades en relació als aspectes abans esmentats i, si és necessari, ajudar-los a emplenar la documentació requerida des d'altres instàncies, com ara la Subdelegació del Govern espanyol i la Comissaria de Policia; i a conèixer els recursos i serveis de què disposa el municipi per fer la difusió oportuna.

Aquesta entitat de caràcter voluntari i d'interès públic s'ha fet responsable també de l'establiment d'un calendari de coordinació de l'activitat amb les persones encarregades del pla local d'acollida de Salou; de formar part activa de la Comissió de Primera Acollida per al treball, l'anàlisi i l'aportació d'idees de la vessant social en matèria d'immigració; i d'elaborar una memòria de les actuacions concretes realitzades i de les persones ateses. Per desenvolupar aquestes actuacions, Creu Roja incorporarà els següents perfils professionals: mediador, treballador social i advocat.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Salou s'ha obligat a aportar gairebé 20.000 euros per fer realitat aquests projectes i a cedir la infrastructura i equipaments necessaris perquè es puguin dur a terme les accions comentades.

Tant una part com l'altra s'han compromès a garantir la màxima confidencialitat de les dades de tots els usuaris que es beneficiïn dels serveis.

Document Actions