Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou i Educació col·laboren en la realització d'activitats complementàries d'ESO a la Unitat d'Escolarització Compartida

dijous 20 agost 2009

Les activitats estan adreçades a l'alumnat amb necessitats educatives específiques, derivades de la inadaptació al medi escolar

El Departament d'Educació de la Generalitat i l'Ajuntament de Salou han signat un conveni per tal d'establir els termes de la col·laboració per a prestar serveis d'atenció educativa complementària a la Unitat d'Escolarització Compartida (UEC) a l'alumnat d'educació secundària obligatòria que presenta problemes de comportament i conductes agressives, absentisme i rebuig escolar, trets d'inadaptació social i risc de marginació.

Aquests serveis complementaran els propis recursos del centre, garantint actuacions integrals, així com una educació de qualitat. Les activitats complementàries objecte d'aquest conveni estan obertes a l'alumnat de tercer i quart curs d'educació secundària obligatòria, o a l'alumnat que tingui com a mínim 14 anys i no més de 16, que el Departament d'Educació determini.

L'Ajuntament de Salou es compromet a atendre fins a 15 alumnes d'acord amb les derivacions efectuades pel Departament d'Educació, en funció de les necessitats detectades i a fer-se càrrec de la totalitat de les despeses que comporta la realització d'aquestes activitats, així com del funcionament i manteniment dels espais i instal·lacions de què disposa l'Ajuntament. El Departament d'Educació, per la seva part, aportarà una quantitat econòmica per alumne i revisarà que el desenvolupament pedagògic de les activitats s'adaptin als objectius educatius de l'etapa d'ESO i la correcta adaptació o modificació curricular individual. Pel regidor d'Ensenyament, David Ninyà, 'es pretén aconseguir la millora de l'èxit educatiu de tot l'alumnat posant un èmfasi especial amb els col·lectius més vulnerables', deia. Es creu convenient que per al curs 2009-2010 continuar utilitzant les Unitats d'Escolarització Compartida com a recurs educatiu extern, que permeti poder donar resposta a les necessitats detectades en els diferents àmbits territorials. L'escolarització a les UEC té sempre caràcter temporal i es podrà revisar al llarg del curs escolar.

Document Actions