Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou impulsarà polítiques adreçades a les dones

dijous 18 octubre 2007

L'Ajuntament de Salou vol impulsar les polítiques d'igualtat de gènere al municipi. Amb aquesta voluntat, l'alcalde de la ciutat, Antonio Banyeres, i la regidora de Ciutadania, Igualtat, Ocupació i Habitatge, Sonia García, van reunir-se dimarts passat per segona vegada amb la Coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones (ICD) a Tarragona, Isabel Sales, acompanyada de dues assessores.

En aquesta reunió es va parlar de la necessitat que Salou disposi d'un Pla d'Igualtat Local, amb un consell consultiu de la dona; i d'un Servei d'Informació i Atenció a la Dona (SIAD). En aquest sentit, es va destacar el fet que la localitat des de fa temps supera ja els 20.000 habitants. En concret, a hores d'ara hi ha 25.962 habitants registrats al padró municipal, un 45,64% dels quals són dones.

D'altra banda, Isabel Sales va informar als representats de l'Ajuntament de la possiblitat que tenen de demanar a l'ICD suport tècnic i econòmic per dur a terme les polítiques orientades en aquest sentit.

Prova de l'interès que té el consistori en tirar endavant projectes i actuacions que promoguin la igualtat de gènere és també que la regidora Sonia García i la regidora d'Hisenda, Rosa Pasquina, participaran avui a la tarda, a Barcelona, en la Trobada de regidories de la dona i responsables polítiques de plans o programes adreçats a les dones de tots els municipis de Catalunya, així com representants d'altres organismes com consells comarcals i mancomunitats de municipis.

L'ordre del dia d'aquesta trobada inclou: el projecte de Llei dels drets de les dones per a l'eradicació de la violència masclista; el procés de participació de les bases de l'avantprojecte de Llei per un nou pacte de ciutadania de dones i homes; i foment de la participació de grups i entitats de dones a diferents iniciatives dels diversos departaments de la Generalitat (Consells de Salut, Llei de barris, etc), entre altres punts.

Document Actions