Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou incrementa el pressupost destinat a les subvencions per activitats culturals

dijous 13 març 2008

L'Ajuntament de Salou disposa d'un pressupost de 100.000 euros per atorgar subvencions a les entitats culturals. Aquest pressupost és un 42,8% superior al de l'any passat, segons va explicar ahir el regidor de Cultura, Paco Gaya, als representants de les associacions que van assistir ahir a la reunió informativa sobre les bases que regulen aquestes subvencions del 2008 que va tenir lloc al vespre a la Sala Costa Daurada del Centre Cívic.

L'atorgament de les subvencions serà en funció d'una part fixa igualitària a totes les associacions de 500 euros per tots els projectes, sempre que aquesta quantitat no excedeixi la meitat del pressupost dels projectes de l'entitat. La resta estarà en funció de la puntuació obtinguda per cada associació segons uns criteris de valoració que es podran consultar al BOPT, al DOGC, al tauler d'edictes i a la pàgina web de l'Ajuntament de Salou (www.salou.org).

A aquests ajuts municipals podran acollir-se totes les entitats i associacions registrades al consistori (unes 53, actualment, de les quals 6 són noves) que tinguin per finalitat: organitzar, promoure o potenciar manifestacions culturals i festives relacionades amb les arts escèniques i plàstiques, les ciències, les lletres, la música, les xerrades, col·loquis, cursos i conferències. Igualment, seran objecte de subvenció les activitats d'animació socioculturals, especialment les d'oci destinades al foment de la creativitat i la participació veïnal.

Gaya va remarcar que els projectes que cada entitat i per als quals demani acollir-se a subvenció, hauran de presentar-se a la Regidoria de Cultura abans del 7 d'abril.

També s'augmenta el pressupost per a les subvencions excepcionals

El mateix regidor va donar a conèixer ahir el pressupost disponible de l'Ajuntament per a les subvencions excepcionals destinades també a les entitats culturals de la ciutat: 68.160 euros, un 67,7% més que l'any passat.

Aquestes subvencions són per activitats culturals en les quals s'acreditin raons de necessitat econòmica i excepcionalitat i es produeixin fora del termini establert per a presentar-se en les bases que regulen les subvencions esmentades anteriorment; o que bé no es van preveure al presentar la subvenció ordinària.

Document Actions