Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou inicia el procés participatiu per elaborar una ordenança sobre els Habitatges d'Ús Turístic (HUT)

dilluns 04 juliol 2022

Es pot participar, a través de dues enquestes: una per als ciutadans i ciutadanes, en general, en aquest enllaç (FES CLIC AQUÍ). I un altra per als professionals del sector dels allotjaments turístics, en aquest altre enllaç (FES CLIC AQUÍ)

Així mateix, a la plataforma de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Salou es poden fer aportacions per definir com serà la futura Ordenança Reguladora dels HUT, en aquest enllaç (FES CLIC AQUÍ)

Properament, l'Ajuntament informarà sobre les dates dels tallers participatius presencials, adreçats als professionals del sector dels allotjaments turístics i a la ciutadania

 

L'Ajuntament de Salou inicia el procés participatiu per elaborar una ordenança reguladora dels Habitatges d’Ús Turístic (HUT), la qual recollirà les recomanacions generals, així com un llistat de bones pràctiques sobre com abordar les problemàtiques detectades, basant-se en els principis de sostenibilitat turística i la promoció del turisme de qualitat. L'ordenança regularà aquest exercici, protegirà els drets dels veïns i les veïnes, i tipificarà les conductes derivades de la utilització de dits habitatges.

Cal dir que l’Ajuntament de Salou ja va encarregar, l’any 2019, a la Universitat Rovira i Virgili (URV) un estudi/diagnosi sobre la realitat dels habitatges d'ús turístic a Salou i les seves possibles afectacions a l'estructura urbana. En aquell estudi es determinava que seria positiu tenir una normativa urbanística municipal que regulés aquest tipus d'activitats.

La Càtedra UNESCO d'Habitatge de la URV és l'encarregada de donar suport a la redacció de l'Ordenança Reguladora dels Habitatges d'Ús Turístic.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assenyalat que “en una societat tan canviant, on apareixen nous models d’allotjament, és important la regulació”. Per això, “l’elaboració d’aquesta ordenança municipal, de forma participada, ens permetrà regular els Habitatges d’Ús Turístic, atès que el nostre deure és vetllar per garantir la seguretat i la qualitat del turisme, i satisfer les demandes dels nous hàbits i tendències que ens obren les portes a nous segments". Així mateix, l’alcalde ha fet referència a la “sostenibilitat” aplicada a tots els vessants: ecoturisme, mediambiental, econòmic i sociocultural.

Per la seva banda, el regidor de Gestió del Territori i Habitatge, Marc Montagut, ha explicat que “des de l’Ajuntament valorem molt positivament el fet de crear aquesta ordenança, de la mà de la URV, i també amb les aportacions de la ciutadania”. Montagut ha recordat que el procés participatiu té dues fases, una de consulta prèvia i una deliberativa.

Així mateix, el regidor de Participació Ciutadana, Hèctor Maiquez, ha encoratjat la població i al sector de professionals a participar al procés, per tal de “poder copsar, analitzar i estudiar tots els aspectes que caldrà tenir en compte per a la redacció d’una ordenança que s’ajusti a totes les necessitats i sensibilitats socials”.

El procés participatiu es realitza a través de la plataforma de Participació Ciutadana https://participa.salou.cat/, on la població pot seguir les diferents fases del procés participatiu: informació; recollida d'opinions amb enquestes; propostes; sessió informativa i tallers participatius; deliberació i valoració de les propostes; i avaluació i retiment de comptes.

Actualment, i amb la finalitat d'obtenir la màxima participació, s'han elaborat dues enquestes, una per a la ciutadania, en general; i una altra, per als professionals del sector dels allotjaments turístics.

Així mateix, a la plataforma de participació es poden fer aportacions per definir la futura Ordenança Reguladora dels Habitatges d'Ús Turístic.

Un cop finalitzada la recollida de les enquestes i de les propostes que, tant els professionals del sector, com la ciutadania en general, hagin realitzat, s'elaborarà l'esborrany de l'Ordenança Reguladora dels Habitatges d'Ús Turístic. A partir d'aquest moment, es duran a terme dos tallers participatius presencials: un, adreçat als professionals; i l'altre, a la població. L'objectiu d'aquestes sessions serà informar i deliberar al voltant de l'ordenança.

Properament, l’Ajuntament de Salou informarà sobre les dates dels esmentats tallers.

Document Actions