Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou millorarà una de les principals estacions de bombament d'aigües residuals del municipi

divendres 09 gener 2009

La Junta de Govern Local de Salou ha acordat recentment l'aprovació inicial del 'Projecte reformat del grup electrogen de la Plaça de la Sardana' amb un pressupost de contracta de 490.548,93 euros.

Segons ha explicat el regidor de Planificació Territorial, Pablo Otal, a la Plaça de la Sardana, situada al final del carrer Saragossa i davant l'autovia de Salou a Tarragona, hi ha una de les principals estacions de bombament d'aigües residuals de la població. Aquesta instal·lació funciona amb bombes elèctriques i no disposa de cap altra font d'energia, pel que en cas de fallada en el subministrament elèctric es paralitza el bombament, amb l'inconvenient que això pot arribar a ocasionar.

Per aquesta raó, ha argumentat Otal, l'Ajuntament de Salou ha decidit procedir a la instal·lació d'un sistema de grups electrògens accionats amb gas-oil que entri en funcionament automàticament en cas de tall del subministrament elèctric.

En concret, es preveu muntar dos grups electrògens de construcció insonoritzada de 900 kva, 720 kw cadascun, en servei d'emergència per fallada de xarxa, per a treball en paral·lel, ubicats sobre el mur de l'estació de bombament, en un recinte tancat.

El mur i la coberta de l'estació de bombament són de formigó armat de 40 cm de gruix. El recinte tancat en què s'ubicaran els grups electrògens estarà format d'un reixat d'acer plastificat de 3 m d'alçària amb porta d'acer d'1 m d'amplària, emmascarat per una bardissa de baladres de flor blanca.
Aquest projecte redactat pels Serveis Tècnics Municipals, que finançarà íntegrament l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), sortirà en breu a informació pública per un termini de 30 dies.

Document Actions