Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou obre un procés participatiu per elaborar el Pla Local d'Igualtat

divendres 05 setembre 2008

L'Ajuntament de Salou inicia aquest setembre un procés participatiu promogut per la Regidoria de Ciutadania i Igualtat per elaborar el Pla Local d'Igualtat, un document que actuarà com a marc per dur a terme polítiques transversals de gènere i d'igualtat d'oportunitats.
Aquest treball recull la voluntat conjunta del Consistori i l'Institut Català de les Dones de concretar municipalment el Pla de polítiques de dones del Govern de la Generalitat 2008-2011, aprovat pel Govern el 29 de juliol de 2008.
Amb la finalitat de recollir una mirada sensible a les diferències de gènere que es puguin generar al municipi s'ha dissenyat un procés metodològic que en aproximadament 8 mesos, i a través d'entrevistes i tallers participatius, vincularà a ciutadans i ciutadanes, professionals de diferents camps i representants del govern municipal.
Aquest camí conclourà amb un seguit de propostes destinades a afavorir un avenç cap a una societat on dones i homes tinguin unes oportunitats més justes i equilibrades, i en la qual es puguin desenvolupar millor les capacitats de les persones independentment de la seva condició de gènere.
Els objectius generals del Pla Local d'Igualtat són:
 Diagnosticar les desigualtats de gènere existents al municipi, les percepcions que se'n tenen i els recursos que s'hi destinen.
 Articular mesures de manera global, integradora i planificada per al foment de la igualtat de gènere al municipi.
 Avaluar i concretar mesures per al foment de la igualtat d'oportunitats en el sí del Consistori.
 Realitzar una avaluació i un seguiment de la seva implementació.
 Potenciar que tots els col·lectius, entitats i gestors públics hi puguin participar i ser-ne motors.
 Sensibilitzar a les persones participants, i a la població en general, de la necessitat d'equilibrar les oportunitats de gènere en tots els àmbits de la vida quotidiana.
Així doncs, 'ha començat ja aquesta iniciativa que segur que revertirà positivament al municipi, facilitant un equilibri més gran en la igualtat d'oportunitats entre homes i dones', ha dit la regidora de Ciutadania i Igualtat, Sonia García, durant la presentació del projecte del Pla Local d'Igualtat als responsables polítics i als caps d'àrees i serveis de l'Ajuntament de Salou, que ha tingut lloc aquesta setmana a la Sala Costa Daurada del Centre Cívic. En aquest acte, celebrat avans d'ahir dimecres, García va insistir en el fet que l'elaboració d'aquest pla, 'ha de ser un procés participatiu'.

Document Actions