Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou posa en marxa la campanya 'La seva companyia, la teva responsabilitat'

dimecres 16 abril 2008

La Regidoria de Sanitat de l'Ajuntament de Salou ha posat en marxa la campanya
'La seva companyia, la teva responsabilitat'. Es tracta d'una campanya de conscienciació ciutadana de protecció dels animals i del seu entorn, que té com a objectiu facilitar el coneixement de les normes, drets, deures i obligacions a aquells que són propietaris d'animals de companyia.

Amb aquesta finalitat, s'ha enviat als domicilis dels ciutadans que tenen alguna mascota censada uns fullets informatius on se'ls dóna a conèixer quines són les seves responsabilitats, quin ha de ser el seu comportament a la ciutat, quins gossos es consideren potencialment perillosos i quins requisits han de complir per poder tenir i conduir aquest tipus de gossos.

Aquests tríptics contenen, en definitiva, un resum de les noves ordenances municipals de tinença d'animals de companyia, que van ser aprovades el passat mes de gener. Aquestes ordenances integren tota la normativa vigent en matèria de protecció d'animals i inclouen els drets, deures i obligacions que tenen els seus propietaris, a més de les sancions que comporta el seu incompliment.

Així, per exemple, entre altres coses, es recorda a les persones que tenen una mascota al seu càrrec que han d'identificar l'animal amb un microxip, posar-li les vacunes corresponents, censar-lo, penjar-li la placa identificativa del cens i comunicar qualsevol modificació de les dades incloses al cens.

En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient i Sanitat, Joan A. Brull, remarca que 'el compliment d'aquestes normes és molt important per a la perfecta convivència entre les mascotes, la ciutat i els veïns' i afegeix: 'La col·laboració i conscienciació ciutadana és imprescindible per l'èxit d'aquesta campanya que, a més, posarà de manifest l'estimació cap als animals i la responsabilitat cívica dels salouencs'.

Actualment, hi ha un total de 1.044 de gossos, gats i fures censats al municipi. Tot i que el consistori és conscient que el nombre de mascotes és molt superior, espera que aquesta situació es regularitzi mitjançant aquesta campanya.

Document Actions