Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'AJUNTAMENT DE SALOU POSARÀ EN MARXA UN PLA DE XOC PER A LA MILLORA DE LA NETEJA PÚBLICA

dilluns 22 març 2004

Suposen mesures temporals i puntuals fins a la nova adjudicació del servei el 2005

L'Ajuntament de Salou, mitjançant la Regidoria de Governació, posarà en marxa un pla de xoc per aquest estiu, per pal·liar les deficiències del servei de neteja pública i de recollida de residus.
El pla es posarà en marxa l'1 d'abril, i compta amb un pressupost de 218.140'. Constarà de 4 accions concretes que ampliaran el servei existent en tres aspectes: recursos humans, recursos materials, i freqüència del servei.
Per una part, s'incrementen amb més recursos humans el servei de neteja viaria amb 20 operaris més, ampliant el servei també els diumenges des del maig al setembre.
Per altra part, s'intensifica la neteja del paviment i les papereres amb dues noves màquines hidronetejadores d'aigua calenta des d'abril fins el desembre, essent en total tres les disponibles per aquest servei. A més, s'incrementa la freqüència d'aquest servei fins a una per setmana, segons el nivell de concentració urbana i d'activitat que augmenta les necessitats d'algunes zones.
Per altra banda, d'abril a desembre, s'amplia la neteja externa dels contenidors amb una freqüència de dos rentats mensuals.
El regidor de Governació, Jesús Barragán, destacava que aquest pla 'suposa la introducció de mesures correctores en el servei de forma puntual, adaptant-lo mínimament a les necessitats de l'estiu; si bé l'Ajuntament resoldrà definitivament el tema en les bases i les condicions de la nova concessió, que s'adequarà a la dinàmica de creixement, que és el que ha generat una sèrie de deficiències'. Afegia que 'la nova concessió adaptarà el servei a les noves necessitats creades i les de futur; amb la qual cosa el projecte resultant donarà resposta tant a aspectes d'organització i gestió com a temes de renovació, optimització i modernització dels sistemes, recursos i mitjans'.
El pla també preveu una millora de la recollida de residus urbans amb l'ampliació del nombre de contenidors en zones estratègiques. Per a la recollida de residus orgànics s'adquireixen 57 nous contenidors, que se situaran en zones de grans productors i escoles. Per a la recollida de la fracció de rebuig, es posaran 48 nous contenidors, i 5 per a la recollida de paper-cartró.
En aquest sentit, el regidor de Governació, matisava, però que 'amb la implantació progressiva del sistema soterrat de dipòsit i recollida, s'aniran també retirant progressivament els contenidors'.

Document Actions