Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou presenta l'Escola de Pares als centres educatius públics del municipi

dijous 02 octubre 2008

La Regidoria de Benestar Social i Salut ha convocat recentment una reunió informativa amb els equips directius del CEIP Salou i del CEIP Salou II, els respectius representants de les AMPAs i les mares i pares convidats.

A la primera part de la reunió, que va tenir lloc el passat 25 de setembre, Josep Maria Porta, pedagog i psicopedagog, va presentar el programa de l'Escola de Pares, emmarcat dins del Pla Educatiu d'Entorn de l'Ajuntament de Salou.

L'Escola de Pares és una nova proposta de l'Espai Família que la Regidoria de Benestar Social i Salut ha volgut impulsar per aquest curs 2008-2009, i que s'està oferint a tots els centres educatius públics del municipi.

Es tracta d'un àmbit de trobada perquè els progenitors puguin parlar, comentar, preguntar i reflexionar sobre la seva realitat del dia dia en la tasca de fer de pares.
Així, durant el curs (d'octubre a juny) i dues vegades al mes en horari de tarda, els assistents a les reunions treballaran fent pràctica sobre casos reals per tal de 'teatralitzar' les situacions en què es poden trobar amb els seus fills i buscar les millores maneres de dir les coses, de detectar quins són els pensaments sobre ells i comprovar com expressen els sentiments.

D'aquesta manera, per exemple, alguns dels temes sobre els quals parlaran fan referència a la importància de la confiança en els fills, en les repercussions de la relació de parella en el creixement dels fills, en l'autocontrol, en les creences, hàbits, prejudicis, manies i costums, etc.

Per tal d'explicar el funcionament de l'Escola de Pares i explicar el programa, s'han establert una sèrie de reunions informatives als centres educatius:
La primera ha estat al CEIP Salou i CEIP Salou II, les següents es van al CEIP Santa Maria del Mar, i al CEIP Europa. També se'n faran als IES Marta Mata i Jaume I.

Des de la Regidoria de Benestar Social i Salut es vol animar els pares a participar-hi, amb el convenciment que en acabar el curs, aquests tindran més recursos educatius, les idees més clares i la seguretat que educar de manera positiva i efectiva és possible.

Document Actions