Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou rep a un portaveu religiós del Senegal

dijous 25 octubre 2007

L'alcalde de Salou, Antonio Banyeres; i el regidor d'Urbanisme i soci de govern, Pablo Otal, van rebre ahir a la tarda a l'Ajuntament al portaveu de la comunitat tidiana de Senegal, Elh Abdou Azizfy. Aquest líder musulmà va agrair al batlle aquest acte, tot explicant que malgrat haver visitat el municipi diverses vegades, aquest és el primer cop que l'han acollit al consistori. També va insistir en la idea que el poble senegalès 'és un poble de pau que aposta pel diàleg i pel respecte a la llei' i que és partidari de conservar la seva cultura d'origen i adaptar-se a la del lloc on viu.

Per la seva banda, tant Banyeres com Otal, van destacar la bona convivència existent a Salou amb els habitants de procedència senegalesa, que representen el percentatge més alt d'estrangers que hi ha a la ciutat (segons dades del padró municipal del 16 d'octubre, hi ha registrats, concretament, 1.524 senegalesos , els quals representen un 5,870% de la població total, de 25.962 habitants) i van recordar que la comunitat de Senegal va instal·lar-se a la localitat l'any 1982.

Tots dos, a més, van posar de manifest la seva 'disposició a col·laborar i afavorir un apropament' entre els dos pobles, i a establir fórmules de contacte.

Recordem que era previst que un miler de senegalesos, procedents de Salou, Barcelona i Saragossa, es reunissin ahir a la nit, a les 21.30 hores, a l'hotel San Francisco de Salou, situat al carrer Amposta. El motiu de la reunió era la conferència a càrrec del portaveu de la comunitat tidiana de Senegal abans esmentat.

'Volem donar a conèixer la realitat dels senegalesos, molts dels quals viuen a Catalunya, i afavorir l'intercanvi cultural', va explicar hores abans el president de l'entitat organitzadora de la trobada: l'Associació Cultural Cheikh de Salou, Mustafá Mdiay. La xerrada també havia de servir per orientar els ciutadans d'aquest país africà sobre la manera que han de comportar-se dins la societat europea i practicar la seva religió sense molestar ningú. Un altre dels objectius de la reunió consistia en informar-los dels seus drets, va assenyalar Mdiay.

Document Actions