Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou rep, per tercer any consecutiu, el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència informativa

divendres 24 març 2023

El consistori ha obtingut una puntuació del 98%, superant la de les edicions anteriors; i aconseguint, de nou, la millor nota a la comarca del Tarragonès

 

L'Ajuntament de Salou ha estat guardonat amb el "Segell Infoparticipa 2022" a la qualitat i la transparència de la informació pública local, reconeixement que ha rebut per tercer any consecutiu.

Aquest guardó, que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), distingeix la qualitat i la transparència de la informació pública local dels ajuntaments, consells comarcals i diputacions de Catalunya, avaluant la informació publicada al portal web, portal de transparència i seu electrònica de les corporacions.

El consistori salouenc, a través del departament de Govern Obert, ha assolit una puntuació del 98% en l'avaluació del model Infoparticipa, consolidant la tendència positiva dels darrers anys; 92,3%, al 2020; i 96%, al 2021.

El model es basa en una sèrie d'indicadors, dissenyats pel grup d'investigació Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB, sobre les següents qüestions: qui són els representants polítics; com gestionen els recursos col·lectius; com gestionen els recursos econòmics; quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius, i com la difonen; i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

L’alcalde Pere Granados ha assenyalat que “aquest segell posa de manifest la bona i responsable labor que duem a terme per tal d’avançar en l’àmbit de la transparència informativa, l’accés a la informació, i l’impuls de la qualitat democràtica i la participació”.

En aquest sentit, ha manifestat que “és el nostre deure i el nostre compromís fer arribar als salouencs i salouenques tota la informació oportuna sobre la nostra gestió”; i ha mostrat la seva satisfacció perquè “veiem reconeguda la bona qualitat en la comunicació pública local i consolidem el compromís amb la transparència”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Generals, Jesús Barragán, ha remarcat que “aquest guardó, i els obtinguts en els dos exercicis anteriors, reconeixen el treball realitzat per la Corporació, en matèria de transparència i Govern Obert, en aquesta legislatura”.

Cal dir que el regidor Jesús Barragán, acompanyat del regidor Yeray Moreno i el responsable municipal de Govern Obert, Samer Ibrahem, va recollir el certificat del reconeixement a la sala d'actes del rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), de mans del rector Javier Lafuente i del secretari general de Governs Locals, David Rodríguez.

Document Actions