Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou respon a les demandes històriques de millora en el transport adaptat

diumenge 23 juny 2024

L'Ajuntament de Salou, a través de la Regidoria de Serveis Socials i Benestar Social, assumirà a partir de gener la gestió del transport adaptat que fins ara prestava el Consell Comarcal del Tarragonès. Aquest canvi respon a una llarga reivindicació de les famílies d'una vintena d'usuaris d'aquest servei, buscant així optimitzar el benestar dels beneficiaris amb trajectes més curts tant en durada com en temps.

S'iniciarà, en les properes setmanes, el procés per a l'adjudicació d'aquest servei, que es prestarà en dues línies. Una d'elles connectarà la Ciutat de Reus i la Plaça Europa amb el centre La Muntanyeta, amb una durada estimada de l'itinerari de 30-45 minuts, i l'altra cobrirà el mateix recorregut per anar a SOLC, la Fundació OnadaTopromi a Tarragona. 

Aquest canvi respon a una llarga reivindicació de les famílies d'uns 20 usuaris d'aquest servei, buscant així optimitzar el benestar dels beneficiaris amb trajectes més curts tant en durada com en temps

Una de les novetats més rellevants és que, mentre alguns ajuntaments opten per un sistema de copagament, l'Ajuntament de Salou estudia oferir aquest servei de manera gratuïta. A més, es negocia amb la Generalitat la imminent obertura d'un centre ocupacional a Salou. Per a les famílies que considerin que l'oferta d'aquest centre no s'adapta a les seves necessitats, es continuarà oferint transport adaptat cap a un altre centre més adequat.

La proposta és reduir a la meitat el temps de viatge diari en autobús, evitant que els usuaris passin quasi tres hores diàries en desplaçaments 

Una representació de famílies dels usuraris d'aquest servei es va reunir amb l'alcalde de Salou, Pere Granados, i la regidora de Serveis Socials, Cristina Berrio. Un cop finalitzada la trobada, van valorar molt positivament la implicació i sensibilitat de l'equip de govern per millorar aquest servei que les famílies consideren "essencial".
La proposta és reduir a la meitat el temps de viatge diari en autobús, amb l'adquisició de dos minibusos que realitzaran els trajectes més ràpids i còmodes, evitant que els usuaris passin quasi tres hores diàries en desplaçaments fins a Tarragona.

Aquesta iniciativa ha estat molt ben rebuda per les famílies, que veuen com finalment se soluciona una problemàtica que "s'arrossega des de fa molt anys"

Aquesta iniciativa ha estat molt ben rebuda per les famílies, que veuen com finalment se soluciona una problemàtica que "s'arrossega des de fa molt anys". "Finalment, es veu la llum al final del túnel després de molts anys reclamant solucions," va comentar una mare, expressant el seu agraïment a l'alcalde i a la regidora per la seva actuació decisiva. Aquest nou servei no només és més ràpid, sinó que representa una millora substancial en la qualitat de vida de tots els usuaris i les seves famílies.

Fitxers adjunts

Document Actions