Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou revalida, un any més, el guardó ‘Administració Oberta’, en reconeixement a la transformació digital, en la seva relació amb la ciutadania

diumenge 02 abril 2023

El consistori salouenc l'ha rebut, per sisè any consecutiu, en la VIII edició dels reconeixements atorgats pel Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC)

La puntuació obtinguda situa l'Ajuntament de Salou en primera posició de la província, en totes les categories

 

L'Ajuntament de Salou ha estat, novament, guardonat, per sisè any consecutiu, amb el Reconeixement Administració Oberta, gràcies al treball realitzat en el procés de transformació digital, valorat en base a tres eixos: drets digitals, volum d'activitat digital i govern obert.

D’aquesta manera, es consolida una política de millora contínua en la modernització administrativa, que situa la corporació com a administració referent en govern obert, interoperabilitat i administració electrònica. Aquesta transformació digital ha propiciat un estalvi de 331.000€, d'acord amb les dades publicades pel Consorci AOC.

El Consorci Administració Oberta de Catalunya atorga, anualment, els reconeixements Administració Oberta als ajuntaments i consells comarcals que han destacat en la transformació digital. El seu objectiu és valorar i reconèixer la implantació i l'ús dels serveis d'administració electrònica i la seva conseqüent transformació digital en la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna i el govern obert.

La corporació ha obtingut una puntuació de 88 punts en base a l'Índex de Maduresa Digital, que és una metodologia pròpia del Consorci AOC que analitza, amb rigor, més de 30 indicadors objectivables de tots els ajuntaments i consells comarcals de Catalunya. La puntuació obtinguda situa l'Ajuntament de Salou en primera posició de la província, en totes les categories.

L'alcalde Pere Granados ha manifestat que "l'obtenció del reconeixement per sisè any consecutiu posa de manifest el compromís de la corporació, any rere any, en la millora dels serveis digitals que posem a disposició de la ciutadania, sota criteris d'eficàcia i eficiència, i cercant l'estalvi de costos".

Per la seva banda, el regidor de Serveis Generals i Noves Tecnologies, Jesús Barragán, ha assenyalat que "veiem reconegut el treball que realitzen els diferents departaments corporatius en el disseny i prestació de serveis que posen a la població en el centre".

L'acte de lliurament dels guardons d’aquesta VIII edició s'ha celebrat al Teatre Kursaal de Manresa; i ha comptat amb la presència de la consellera de la Presidència i presidenta del Consorci AOC, Laura Vilagrà; del president de Localret i vicepresident del Consorci AOC; Jaume Oliveras, de l'alcalde de Manresa, Marc Aloy; i del director gerent del Consorci AOC, Santi Gallardo. A l'acte, va assistir el regidor Jesús Barragán, acompanyat del cap de servei de Sistemes d'Informació, Jesús Redón, i del coordinador de Govern Obert, Qualitat i Atenció Ciutadana, Samer Ibrahem.

Galeria d'imatges

2.JPG
3.jpg
aoc 2023.jpg

Document Actions