Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou s'alia amb Reus per buscar una solució als abocaments al barranc de Barenys

dimarts 04 agost 2009

El mes de setembre els dos ajuntaments es reuniran amb l'Agència Catalana de l'Aigua per buscar solucions

Els alcaldes de Reus i Salou, Lluís M. Pérez i Pere Granados, s'han reunit aquest dilluns 3 d'agost per analitzar la preocupació de Salou i altres municipis de la costa pels efectes que les crescudes dels barrancs en època de pluges intenses causen en les seves poblacions. La reunió ha servit per fer un seguiment de les inversions que porta a terme l'Ajuntament de Reus en el marc del Pla Director de Sanejament per minimitzar els abocaments a la xarxa i per establir nous protocols de col·laboració en matèria d'aigües i sanejament.

La reunió, que ha tingut lloc a l'Ajuntament de Reus amb la presència del regidor reusenc de Medi Ambient, i responsables de la societat municipal Aigües de Reus, així com d'altres tècnics municipals de Salou, ha servit per acordar una futura reunió conjunta amb l'Agència Catalana de l'Aigua. 'Els problemes neixen a Reus, nosaltres els patim i per això hem d'unir esforços', deia Pere Granados.

Segons ha explicat l'alcalde de Salou, Pere Granados, hi ha un compromís en ferm de l'ampliació de la depuradora d'aigües residuals de Reus així com també la construcció d'un nou dipòsit de 40.000m3 que està ubicat a la capçalera de la depuradora d'aigües. Es tracta d'una obra 10 vegades més gran que la resta i per a la qual l'Ajuntament de Reus requereix el cofinançament d'altres administracions. En aquest sentit, l'alcalde de Salou ha explicat que 'hi ha hagut una entesa perfecta amb Reus i nosaltres que som qui patim les conseqüències dels aiguats som els primers interessats en que Reus disposi de les infraestructures necessaries per al tractament de les aigües pluvials i dels residus sòlids'. Per Granados, un adequat tractament dels residus comportaia molt beneficis per la minimització de l'impacte en la platja de Ponent.

Així mateix, ha recordat que des de l'Ajuntament de Salou se segueix treballant en paral·lel per al desviament del Barranc de Barenys.

Document Actions