Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou signa el contracte programa amb el Departament d'Acció Social

dimecres 26 agost 2009

L'Ajuntament de Salou signa el contracte programa amb el Departament d'Acció Social

La regidoria rebrà 478.554 euros per a la gestió dels serveis

El director dels Serveis Territorials del Departament d'Acció Social i Ciutadania de Tarragona, Jordi Tous, s'ha desplaçat a Salou per signar el Protocol Addicional amb l'alcalde de Salou, Pere Granados. L'import del Contracte Programa per al 2009 destinat a la prestació dels diferents serveis socials és de 478.554 euros, que triplica l'import de l'any passat (141.182 euros).

Aquest increment es deu a que enguany l'acord inclou per primera vegada l'assumpció dels serveis socials bàsics (EBASP). Així, com explicava la regidora d'Acció Social, Ana Narbona, la novetat es basa en què 'hem assumit directament des de Salou l'EBASP, un servei públic i gratuït, que ajuda als ciutadans a resoldre els seus problemes i necessitats socials; així com també el Servei d'Ajuda a Domicili', entre 23 programes més d'atenció social.

L'objecte del Contracte Programa és establir els eixos estratègics, les accions concretes i el nou sistema de finançament. D'aquesta manera, segons ha explicat la regidora Ana Narbona 'es vol obtenir una millor eficàcia en la gestió dels serveis socials i altres programes en matèria de benestar social'. És el cas, entre d'altres, dels serveis socials bàsics, com els ajuts d'urgències socials; els serveis d'intervenció sòcioeducativa no residencials per a infants i adolescents (que s'imparteix al Dofí Màgic); l'acollida i integració a persones estrangeres immigrades; el programa d'inclusió social; el sistema de resposta urgent per a dones que pateixin una situació de violència; serveis de transport adaptat, o els equips d'atenció a la infància i a l'adolescència (EAIA).

Document Actions