Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou signa un conveni amb la Fundación Vicente Ferrer per ajudar una de les comunitats més pobres de l'Índia

dimarts 13 novembre 2007

L'alcalde de Salou, Antonio Banyeres; i el director general de la Fundación Vicente Ferrer (FVF), Jordi Folgado, han signat aquest migdia un conveni de col·laboració que té com a objecte crear un vincle durador entre el consistori i aquesta ONG compromesa amb el desenvolupament d'una de les zones més pobres i necessitades de la Índia, Anantapur, i d'una de les comunitats més pobres i excloses dins del sistema de castes hindú, la comunitat dàlit i els grups tribals.

Precisament, aquest acord es concretarà en el finançament de diversos projectes de desenvolupament integral que beneficiaran aquestes comunitats rurals de l'esmentat districte indi. Perquè aquests projectes es puguin dur a terme, l'Ajuntament de Salou es compromet a posar a disposició de la FVF, 40.000 euros. Aquesta quantitat es distribuirà en parts iguals (10.000 euros) durant quatre anys consecutius i servirà, per exemple, per subministrar un habitatge digne a una quinzena de famílies dàlits o 'intocables', per a les quals el fet de tenir casa representa 'avançar 3 o 4 generacions', segons ha explicat Folgado.

Per la seva banda, la Fundación Vicente Ferrer es compromet a fer-se responsable de l'execució de les activitats i a administrar els recursos rebuts del consistori. De la mateixa manera, s'obliga a remetre a l'Ajuntament informes de seguiment sobre la marxa de les activitats cada sis mesos i a lliurar-li un informe final del projecte que inclogui material gràfic, tècnic i un balanç econòmic de l'acció.

Tal com ha assenyalat avui l'alcalde de Salou, l'Ajuntament té la voluntat de promoure la solidaritat amb els més desfavorits i de donar suport a iniciatives encaminades a eradicar la pobresa, propiciant el desenvolupament integral i sostenibles dels pobles més necessitats.

Document Actions