Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou valora molt positivament l'adjudicació de les obres del Barranc de Barenys per part de la Generalitat

dimarts 05 octubre 2021

L’alcalde Pere Granados ha manifestat que ‘la solució a les inundacions del Barri de la Salut a causa del desbordament del barranc arribarà a Salou el 2023, quan és prevista la finalització de les obres’


L’Ajuntament de Salou, a través del seu alcalde, Pere Granados, ha mostrat la seva satisfacció per l’adjudicació de les obres del barranc de Barenys per part de la Generalitat. Aquesta setmana s’ha sabut sobre aquest tràmit, previ a la formalització i a l’execució de les mateixes.

L’adjudicació està dividida en dos lots. Dins del primer, es troben tots els habitatges que caldrà enderrocar, uns treballs que podrien ser els primers en iniciar-se, atès que els terrenys de la segona fase encara es troben en tràmit d’expropiació.

Els 29 edificis que s'enderrocaran, de la via del tren cap a mar, es troben situats al carrer Barenys.

L'alcalde de Salou, Pere Granados ha assenyalat que “les obres de canalització del Barranc de Barenys són imminents i posen, per fi, solució a un problema de perjudicis, greus danys patrimonials i inundacions, de molts anys, al Barri de la Salut”.

Així mateix, ha explicat que “pel que fa a la primera fase, la Generalitat ja ha fet totes les expropiacions, i tant l'enderrocament dels edificis, com la construcció dels canals de desguàs podrien començar de forma immediata, de manera que, visualment, es guanyarà molt cap al mar".

Per la seva banda, el regidor de Gestió del Territori i d’Habitatge, Marc Montagut, ha explicat que “el proper dia 1 de desembre les empreses adjudicatàries es personaran a l’Ajuntament de Salou per donar a conèixer tot el calendari i els treballs que es duran a terme”. Ha afegit que “des de l’Ajuntament, ens posarem en contacte amb elles per veure quan comencen les actuacions de cada fase”.

El lot 1 (zona calaixos), de la via cap al mar, s’ha adjudicat a l’empresa Lantania, SAU, per un import de 4.523.975,16 euros i un termini de 18 mesos.

Pel que fa al lot 2 (endegament a cel obert), de la via del tren cap al Vial de Cavet, encara s’estan duent a terme les expropiacions. S’ha adjudicat a l’empresa Copcisa, SA, per un import de 3.149.474,15 euros i un termini de 18 mesos.

Document Actions