Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament enderrocarà dos edificis il·legals d'apartaments a la zona de Cap Salou

dimecres 12 desembre 2007

L'Ajuntament de Salou enderrocarà de forma immediata dos blocs d'apartaments situats a la zona de Cap Salou per haver-se construït de forma il·legal. En aquest sentit, l'equip de govern proposarà al ple municipal d'aquest mes de desembe donar compliment a l'auto dictat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ordena l'enderrocament dels blocs 7 i 8 del Complex Residencial Casas Blancas. Aquests dos edificis es troben situats a la urbanització Núria, a la zona del Cap de Salou i van ser construïts en el seu dia sense llicència municipal.

Segons ha indicat Pablo Otal, regidor de Planificació Territorial, amb l'acord del ple municipal 'es posarà el punt i final a un procés llarguíssim i complex que es va iniciar el mes de juliol del 1993 quan es va incoar l'expedient d'infracció urbanística'. Aquest expedient feia referència a la construcció de dos blocs d'apartaments al Complex Residencial Casas Blancas a la zona de Cap Salou i demanava la restauració de la realitat física alterada a la zona, és a dir, l'enderrocament dels dos blocs.

Cal destacar que la Mancomunitat de Propietaris de Casas Blancas va jugar un paper determinant en el seu dia per tal que s'enderroquin aquests dos edificis ja que va interposar recursos en contra de l'arxiu de l'expedient sancionador que havia realitzat l'anterior equip de govern municipal, fet que finalment permetrà l'enderrocament.

L'expedient que ara es resol va ser acceptat l'octubre del 1999 pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. En aquell moment, el TSJC va ordenar a l'Ajuntament de Salou la tramitació de l'expedient iniciat l'any 1993 que finalment es va resoldre al novembre del 2003, on s'ordenava l'enderrocament i la imposició de multes.

'La denegació de la preparació d'un recurs de cassació per part del TSJC i la confirmació per part del Tribunal Suprem, al juliol d'enguany, desestimant el recurs de queixa interposat per l'anterior govern municipal, esgota la via legal contra l'enderroc dels dos blocs de Casas Blancas', ha indicat Pablo Otal, tot afegint que l'execució de la sentència i per tant, l'enderroc dels dos blocs, 's'ha de fer sense més dilacions per tal de complir la llei de forma escrupolosa'.

En aquest sentit, el regidor de Planificació Territorial s'ha mostrat satisfet pel fet que s'hagi arribat al punt i final d'un procés que restaurarà la legalitat urbanística en aquesta zona i permetrà també replantejar el seu futur urbanisme.
Els dos edificis que s'enderrocaran tenen un total de 21 apartaments. Un d'ells, el bloc número 7 està integrat per 14 apartaments, mentre que al bloc número 8 hi ha els 7 apartaments restants.

L'execució de la sentència del Tribunal Suprem es realitzarà en un període curt de temps, ja que a partir de l'acord del ple municipal, hi ha un termini màxim de dos mesos per tal de portar-la a terme.

Document Actions