Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament posa en marxa 'Som Salou', una campanya de participació ciutadana

divendres 27 juny 2008

'Som Salou' és el nom de la campanya de participació ciutadana que promourà l'Ajuntament amb l'objectiu d'englobar accions dirigides a generar un sentiment de comunitat, de pertinença al poble, de cohesió social, d'il·lusió, i d'identitat.

Es tracta d'un projecte obert a tots els salouencs, a tots els que estimen la ciutat i estan orgullosos de viure-hi que vol ser l'aparador que condueixi totes les activitats que puguin enfortir la localitat. L'Ajuntament actuarà com a canalitzador d'aquesta campanya, però els que han de fer-la possible són els ciutadans i les entitats, amb qui ens estem posant en contacte.

El consistori posarà a disposició de totes les entitats que hi vulguin col·laborar, els mitjans necessaris per a la seva promoció, a través de l'àrea de Servei de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Salou, des d'on es facilitaran les normes d'estil per a la millor utilització de l'anagrama 'Som Salou', que faran servir també les diferents regidories en la seva comunicació externa.

'Som Salou' disposarà, a més, d'una pàgina web a través de la qual tots els veïns podran tenir el seu compte de correu electrònic, a més, de disposar d'una àmplia informació de totes les activitats que es faran en el marc d'aquesta campanya, creada i dirigida per Àngel Gómez, que durarà dos anys i que no tindrà cap cost per a la corporació municipal perquè s'autofinançarà.

Un dels elements més importants que inclou aquest campanya és la Targeta Ciutadana de Salou.

Aquest nou recurs servirà per identificar els ciutadans empadronats a la ciutat perquè puguin accedir amb una sèrie d'avantatges als serveis i instal·lacions municipals (com pot ser el servei de transport municipal del 'trenet'), realitzar tràmits per Internet, operar a les zones blaves o obtenir descomptes en les activitats culturals i esportives organitzades per l'Ajuntament.

La idea és que les targetes existents actualment al municipi (per exemple la de la biblioteca, la de la piscina, la del trenet per a la gent gran i la de la zona blava) es puguin unificar en una de sola i que aquesta pugui tenir cada vegada més funcions. Així, en el futur podria tenir xip i signatura electrònica i també una vessant de targeta financera.

L'Ajuntament vol, a més, que aquesta targeta serveixi per dinamitzar i promocionar el comerç local. D'aquesta manera, està tancant acords amb els establiments perquè puguin adherir-s'hi i oferir avantatges als titulars de la targeta, com ara descomptes, regals i promocions amb l'objectiu d'aconseguir que el client salouenc sigui fidel al comerç de la localitat, tingui un incentiu més per fer les seves compres al municipi.

La Targeta Ciutadana es lliurarà només als empadronats de Salou, prèvia sol·licitud, a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC), quan aquesta disposi de la seva seu física (recordem que properament començaran les obres d'ampliació del consistori per a la creació d'aquesta oficina al vestíbul).

Document Actions