Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'AJUNTAMENT PROJECTA UN COMPLEX RESIDENCIAL PER A LA GENT GRAN

divendres 30 maig 2003

Es tracta d'un equipament de serveis integral, amb residència, centre de dia i assistència domiciliària.

L'Ajuntament de Salou ha elaborat un avantprojecte de residència per a la gent gran i ja està treballant en la redacció del plec de condicions que han que ha de regir el concurs públic per a l'adjudicació del projecte, les obres i la seva gestió. La seva ubicació prevista: en un terrenys de 10.000 m2 de superfície al costat de la zona educativa de la zona residencial en urbanització (PPR-1), propera al c/ de la Ciutat de Reus.
Segons l'avantprojecte es planteja una instal·lació per a 125 residents i una superfície de 3.500 m2 construits (comptant uns 1.000 m2 per a Centre de Dia i altres serveis), envoltada d'un gran pulmó verd i zona d'esbarjo. El centre tindrà quatre plantes amb la següent distribució: a la planta baixa s'ubicarà el menjador (de vàlids i assistits), cuina, bugaderia, serveis higiènics, sala d'estar i sales polivalents per a activitats de lleure i culturals, gimnàs i sala rehabilitació, recepció i administració. En les plantes primera a tercera, les habitacions i sales polivalents.
A part dels espais i serveis destinats a residència assistida, aquest equipament oferirà també una altra sèrie de serveis:
Interns: servei de Centre de Dia; servei de curta estada per convalescència; menjador social; serveis d'assessorament, formació i oci; i unitats de psico-geriatria i de rehabilitació.
Externs: serveis d'atenció a domicili (ajuda domèstica, personal, sanitària, etc.) i de teleassistència.
Segons l'alcalde, Esteve Ferran, 'el projecte d'aquest centre neix amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats i demandes de serveis sociosanitaris i residencials per a la gent gran, incidint en la millora d'aspectes vinculats en la seva salut i qualitat de vida'.
Afegia que s'ha apostat per un centre no solament destinat a l'atenció dels residents, sinó amb serveis oberts a tota la gent gran, per atendre les seves necessitats personals'.
També remarcava l'alcalde que 'amb un acord amb l'empresa que desenvoluparà i gestionarà el projecte, l'Ajuntament disposarà de places de ressidència assistida pública per gestionar-les directament'.
En definitiva, es tracta d'un 'complex de serveis per a la gent gran; amb professionals i unitats d'atenció social i sanitària i d'assistència en aquells aspectes que l'ajudin al desenvolupament d'una vida normal i a la cura de les seves necessitats bàsiques'.

Document Actions