Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament rep al·legacions a les ordenances fiscals

dimecres 18 novembre 2009

La més important es tracta de còpies d'un document amb un únic enunciat presentat de forma individual per 219 ciutadans

L'Oficina d'Atenció al Ciutadà ha rebut a data d'avui 266 al·legacions a les ordenances fiscals per a l'exercici 2010. La primera es tracta d'una al·legació amb la mateixa fundamentació que signen 219 persones i que presenten individualment. Les altres 47 restants han estat presentades pel sector hoteler.
Segons el regidor de Serveis Interns, Jesús Barragán, 'amb la forma com s'ha fet i presentat es desprén que es tracta d'una campanya ben orquestada de distribució de còpies i recollida de firmes promoguda de forma interessada'. Per tant, a efectes administratius només és una sola al·legació.
Afegia el regidor que 'es nota que no ha sorgit de forma reflexionada individualment sino que s'ha escampat entre alguns ciutadans una mateixa plantilla que només han hagut de signar o posar les seves dades personals'. Manifestava com a exemples curiosos el fet que 'un mateix ciutadà ha presentat fins 15 al·legacions iguals, si bé una per cada una de les propietats que té'. Des de l'OAC s'informa que la regidora Martina Fourrier 'en presentava ella mateixa a plecs'.

Motivacions

Les motivacions principals de l'al·legació fa referència, com és lògic, a la pujada dels impostos i l'IBI, i demana que hi hagi 'incfrement 0 de totes les ordenances'.
Al respecte Barragán manifestava que 'perquè no van demanar aquesta mesura els exercicis 2008 i 2009', i que 'la pujada mínima dels impostos i taxes que hem aprovat, i en especial de l'IBI, grava principalment el patrimoni i no les activitats econòmiques i socials'. Afegia que 'precisament, aquests ingresos del patrimoni anirán destinats a reforçar les polítiques socials com ara els plans d'ocupació o ajuda a les hipoteques per posar alguns exemples, així com per millorar en quantitat i qualitat els serveis com ara la neteja pública, el manteniment de l'enjardinament o la reparació i millora dels espais urbans'.

Al·legacions dels hotelers.

Respecte a les al·legacions que ha presentat el sector hoteler, sol·licitant una baixada dels tributs municipals amb l'argument que han tingut una reducció dels ingresos, Barragán es mostra sorprés perquè 'la recessió econòmica també afectava els ingresos dels hotelers els anys 2008 i 2009, i en canvi no van presentar cap reclamació a l'anterior govern, havent pujat l'IBI un 4'9%'.

Respecte a l'augment de l'IBI a Salou, Barragán manifesta que 'municipis grans del nostre entorn han congelat o rebaixat aquest impost pel 2010, però perquè els índex de referència són iguals o superiors als que aprovarem al nostre municipi'. A més, matisava Barragan, 'a diferència d'aquests municipis veïns, a Salou no existeix taxa de clavegueram'.
Respecte a la pressió fiscal Barragán matisava que 'a Salou hem hagut d'incrementar mínimament alguns tributs perquè l'anterior govern no va ser prou valent per posar-los al dia per cobrir les necessitats reals del cost dels serveis, maquillant tant els ingressos com les despeses'. Remarcava al respecte que 'l'augment d'alguns impostos i taxes també té el seu motiu en el dèficit que va acumular l'anterior govern i que nosaltres hem de cobrir i sanejar'.

Document Actions