Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'alcalde de Salou continua les visites al col·legi Elisabeth i al CEIP Europa

dilluns 22 juny 2009

El centre públic demana que la matrícula viva es redireccioni a d'altres col·legis amb una menor ratio d'alumnes per aula

L'alcalde de la ciutat ha continuat visitant els centres d'ensenyament del municipi. Aquesta mateixa setmana acabarà amb els contactes amb la totalitat dels centres educatius amb la visita a l'IES Jaume I de Salou. Les dues últimes visites han estat al col·legi Elisabeth i també al CEIP Europa. En ambdós casos, Pere Granados, acompanyat pel regidor d'Ensenyament, David Ninyà, han estat tractant les inquietuds dels centres després de visitar les instal·lacions. L'alcalde, es va interessar per la política educativa i va fer partícep l'equip directiu de la màxima col·laboració amb el nou equip de govern.

En el primer dels casos, l'entrevista també va servir per iniciar converses sobre els diners sobrants de la inversió urbanística aprovada pel consistori salouenc i que va permetre a la cooperativa de pares canviar els terrenys on es trobava el centre pel nou emplaçament amb moltíssimes més possibilitats de creixement.

En la segona de les visites, el contacte amb la direcció del CEIP Europa es va constatar una realitat que es repeteix a la majoria de centres de la població com és l'elevada ratio d'alumnes per classe fruit de les mancances estructurals que ja han quedat solventades amb nous col·legis. Malgrat tot, hi ha una paradoxa com és que mentre alguns centres preparats per a dues línies en tenen 3; altres escoles noves com és el CEIP Voramar disposen d'aules tancades per manca d'alumnat. La directora del CEIP Europa va expressar la preocupació a l'alcalde per l'elevada matrícula viva que es produeix a Salou al llarg de tot l'any; un fet que acaba repercutint en l'ensenyament ja que si a ratios elevades s'hi sumen els nous alumnes hi ha una falta real d'espais i de mitjans. En aquest sentit, des del CEIP Europa es va demanar que l'Ajuntament pressioni el Departament d'Ensenyament perquè doti de més pressupost i professorat els nous col·legis amb aules tancades i que d'aquesta manera tota la matrícula viva es direccioni a d'altres centres amb menys alumnat.

El discurs que Granados ha estat explicant al conjunt de visites de centres escolars en relació a la formació és que la educació és una prioritat. 'Incrementar la formació dels joves a Salou i apostar per reclamar més cicles formatius, com ara el de Turisme, per raons obvies seran algunes de les nostres reclamacions al Departament d'Educació', explicava.

Document Actions