Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'alcalde de Salou i la Policia Local inauguren al vestíbul del TAS una exposició de dibuixos sobre educació viària

dimarts 20 maig 2014

Es tracta d’un recull de dibuixos d’alumnes d’entre tercer i sisè de primària que promouen els valors de convivència i mobilitat segura
 
El vestíbul del TAS acull des d’ahir, 19 de maig i fins el divendres 23 de maig,  els dibuixos realitzats pels diferents alumnes de les escoles de Salou com a activitat que posa punt i final  al programa que la Policia Local de Salou desenvolupa a les escoles. Els dibuixos estan fets per alumnes de 3er i 4rt de primària. També s’exposen els treballs i maquetes de 5è i 6è, i els cartells de la campanya d’alcoholèmia realitzats pels alumnes de 3er d’ESO. L’alcalde de Salou, Pere Granados juntament amb la regidora d’ensenyament, Júlia Gómez han volgut apropar-se a descobrir els treballs dels més joves de Salou.
L’educació viària s’ha consolidat a Salou com una matèria essencial de prevenció i excel·lent eina per inculcar als més joves nocions bàsiques de convivència i mobilitat segura. L’alcalde de Salou, Pere Granados ha remarcat que “és molt interessant com es treballa en matèria de prevenció d’accidents i normativa de seguretat a través de  la creativitat i activitats educatives”.
El programa que desenvolupa la Policia Local de Salou actualment  va dirigit als alumnes des de 1er de Primària fins a 1er de BAT de totes les escoles de Salou. S’imparteixen una sessió anual a cada grup per tal de treballar els diferents objectius. 
Les sessions son de 90 minuts a Primària i de 2 hores a ESO i BAT. A banda de les sessions formatives, la Policia també du a terme sortides amb bicicleta amb els alumnes de 6è de primària, 2on i 4rt d’ESO i 1er de BAT. Es realitzen pràctiques en circuits que simulen la realitat urbana a 5è de primària. Fem una obra de teatre per als de 4rt de primària, organitzem visites a la comissaria pels de 3er de Primària. La temàtica que tractem a les sessions no es només de Trànsit, si no que també es treballem els aspectes cívics, conductuals i les problemàtiques més habituals als joves (bulling, drogues, etc...).
La Policia Local de Salou va ser de les primeres policies de Tarragona en impartir Educació Viària als alumnes de les escoles de Salou. L’any 2015 celbraran el 25è aniversari de l’Educació Viària a Salou.  L’equip d’Educació Viària el composem 1 caporal i dos agents, i cada curs impartim unes 180 hores lectives.

Galeria d'imatges

home_concurs_educaci_viria.jpg
premsa.JPG

Document Actions