Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'alcalde de Salou inaugura el Parc Botànic

dilluns 17 agost 2009

El Parc compta amb unes 500 varietats i espècies de plantes autòctones i de diversos llocs del planeta

Avui ha quedat inaugurat oficialment el nou Parc Botànic de Salou després que l'alcalde, Pere Granados, acompanyat de l'equip de govern i de bona part de la corporació municipal, destapés la placa que s'ha instal·lat a l'entrada de la instal·lació. Durant la inauguració el nombros públic assitent ha pogut gaudir en un recorregut pel recinte que compta amb unes 500 varietats i espècies de plantes autòctones de diversos llocs del planeta distribuïts en 18.000 metres quadrats.
L'alcalde de la ciutat, ha destacat en l'acte inaugural que 'això que per alguns va semblar i sembla un espai sense cap sentit, que van trobar, fins i tot, difícil de donar-hi una funció i que per aquest motiu van tenir-lo dos anys totalment abandonat, per aquest govern és justament el contrari'. En aquest sentit, Granados ha afegit que 'hem de proclamar que aquesta gran zona verda emblemàtica que descobrirem plegats avui no sols suposa la recuperació d'un espai per a l'ús públic, per al passeig i l'esbarjo; sinó que també suposa disposar d'un nou atractiu turístic, ja que incrementa els espais singulars i de visita de Salou'.

Entre les varietats que els nombrosos visitants i curiosos han pogut apreciar es troben varietats procedents d'Argentina, del Japó i Taiwan, altres espècies procedents de Centre Amèrica o d'Austràlia, entre un llarg etcètera. Durant la visita s'ha remarcat també la importància de comptar amb una espècie de Jubaea chilensis de la cual només se'n troben tres unitats a tota Espanya.

Segons ha declarat l'alcalde de Salou, 'aquest indret no solament serà un lloc de passeig i esbarjo sinó que també hi haurà una zona-aulari de coneixement i interpretació de les especies vegetals, de forma que tindrà un component pedagògic'.

El nou parc botànic de Salou, té voluntat de consolidar-se com un parc públic-didàctic, alternativa culta a les zones verdes de la ciutat de Salou. Aquest espai de lleure urbà, cerca la unió dels aspectes pedagògics de les plantacions pròpies del clima del Baix Camp litoral amb el seu ús com a lloc d'estada i esbarjo dins del sistema d'espais públics de la ciutat. El conjunt projectat dona una nova imatge a la zona històricament degradada i convertida en un abocador domèstic.

El parc amb una superfície de 1.8 hectàrees, constitueix un ric tresor botànic de 500 espècies, un nou pol d'atracció turística contemporània, punt de trobada per a promoure l'emoció estètica per la natura i el rigor per l'anàlisi científica.
Després del descobriment de la placa i la visita a la zona s'ha ofert un pica-pica als assistents.

Document Actions