Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'alcalde de Salou inaugura la plaça de l'església de Santa Maria del Mar

dissabte 31 maig 2014

En l'obra s'han invertit prop de 70.000 euros i s'ha creat un nou espai públic que uneix els carrers Església i Ponent

Després de gairebé cinc mesos de treballs municipals aquest dissabte ha quedat inaugurada la plaça de l'església de Santa Maria del Mar. Les obres, que ha executat l'empresa Garcia Riera, han posat al descobert un nou espai públic en ple centre del nucli antic després d'una inversió municipal propera als 70.000 euros. Avui l'alcalde, Pere Granados, acompanyat de bona part del consistori i amb la presència del mossèn Santiago Soro i altres representants de la societat civil, ha descobert la placa commemorativa. El batlle ha destacat la importància de l'obra municipal "per la satisfacció que comporten també les obres més petites però de gran significat perquè amb la nova plaça de l'Església Salou recupera un gran espai" i -ha afegit- per “la normalitat que atorga a un espai que fins a dia d'avui no tenia les característiques habituals d'una església perquè no comptava amb un espai al voltant”, a més de destacar “el retorn d'una zona fins fa poc tancada al públic, ja que era la casa del rector, i de la qual a partir d'ara es podrà gaudir per part del públic i de la ciutadania creant una comunicació també entre dos carrers paral·lels”. També s'ha millorat la il·luminació i la jardineria en un projecte redactat pels serveis tècnics municipals de la regidoria de Gestió de Territori.

Per la seva part, el Mossèn Soro, ha destacat la bona feina feta per l'Ajuntament en la remodel·lació de l'espai a l'entorn de Santa Maria del Mar i ha recordat com "el gremi de mariners matriculats de Salou va construir una primera part de  l'església al segle XVIII i potser li faltava això; la plaça de l'església, esponjant-la i fent-la més propera al poble".

Els treballs que van començar el passat mes de gener han afectat la part posterior de l'església Santa Maria -la qual també està en ple procés de remodel·lació i millora- i han convertit l’actual pati de l’església construïda al segle XVIII en una zona d’accés públic enjardinada que des d'avui donarà ja servei a la ciutadania i ha dignificat la zona. A més, les obres han permès per primera vegada dotar de normalitat urbanística a l’església de manera que es ja es poden veure les quatre façanes i comuniquen el carrer Església amb el carrer Ponent .  

Les obres dels darrers mesos han suposat l'enderroc de l'edifici annexe a l'església pel carrer Ponent, alliberant les construccions adossades a l’àbsida i nau lateral de Santa Maria del Mar. Les obres s'han dut a terme en una superfície de més de 420m2.

En acabar els parlaments l'alcalde i el mossèn han destapat la placa que commemora l'esfemèride i els gegants de Salou i el ball de bastons de l'Associació Sal-i-ou han posat punt i final a l'acte.

Galeria d'imatges

portada_esglesia.jpg
foto_3.JPG
20140531_121226.jpg
20140531_121542.jpg

Document Actions